Project Gemeente Westland

Westland Mars ondertekend
Realiseringsovereenkomst Trade Parc Westland Mars ondertekend Publicatiedatum: 15-06-2007

De gemeente Westland en FloraHolland hebben een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Trade Parc Westland Mars. Onlangs ondertekenden burgemeester J. van der Tak, Th.J. van der Houwen en E.H. Leeuwaarden, respectievelijk secretaris-penningmeester en financieel directeur van FloraHolland, de realiseringsovereenkomst. Hierin zijn de voorwaarden vastgelegd voor de ontwikkeling en de inrichting van het nieuwe bedrijventerrein.

De behoefte van klanten naar huisvesting op FloraHolland vestiging Naaldwijk groeit met circa 15.000 m2 per jaar. Trade Parc Westland Jupiter (fase 2) zal naar verwachting rond 2010 volledig uitgegeven zijn. Het ontwikkelen van een nieuw terrein kost circa vijf jaar.Om tijdig te kunnen inspelen op de vraag naar huisvestingsruimte voor exporteurs is in 2006 gestart met de derde fase van Trade Parc Westland. Gemeente Westland en FloraHolland hebben toen samen de keuze gemaakt om in de richting van Naaldwijk te ontwikkelen. De uitbreiding van 25 hectare bevindt zich grofweg tussen de Veilingroute, Middel Broekweg en Lange Broekweg. Tussen 2007 en 2009 worden de gronden voor Trade Parc Westland Mars aangekocht en ontwikkeld. De verwachting is dat vanaf 2010 de gronduitgifte aan klanten start en in 2011 de eerste bedrijven hun deuren op Trade Parc Westland Mars zullen openen.

Fotobijschrift: V.l.n.r.: J.P. Teelen, algemeen directeur FloraHolland, Th.J. van der Houwen, secretaris-penningmeester FloraHolland, J. van der Tak, burgemeester van de Gemeente Westland, E.H. van Vliet, wethouder van de Gemeente Westland, T.A.M. Duijvestijn, wethouder van de Gemeente Westland, E. Leeuwaarden, financieel directeur FloraHolland.