Siemens

Persbericht

Den Haag, vrijdag 15 juni 2007

Nefkens Autobedrijven brengt door VoIP haar telefoniekosten drastisch omlaag

Siemens en Telecom Service West installeren complete IP-oplossing

Siemens Enterprise Communications BV en Telecom Service West (TSW) hebben een volledige IP-oplossing bij Nefkens Groep, een van de grooste automotive-bedrijven in Nederland, geïnstalleerd. Hierdoor kunnen alle 1100 telefoongebruikers van Nefkens via hun landelijk datanetwerk bellen en is de telecom-infrastructuur veel efficiënter. Nefkens verwacht hiermee de telefoonkosten met 40% omlaag te brengen.

Gebroeders Nefkens Holding heeft ruim 60 vestigingen in Nederland en door de onderlinge afstand van de locaties is het bedrijf sterk afhankelijk van telefonie. Aangezien de kosten hiervan de pan uitrezen, is besloten Siemens en haar partner TSW om een IP-oplossing te vragen die een grote besparing op kan leveren en tegelijkertijd de telecommunicatie een stuk efficiënter zou maken. Antoon ter Brugge, directeur van TSW: De Nefkens Groep verdient de investering in tweeëneenhalf jaar terug, doordat de telefoniekosten eenvoudigweg zo drastisch omlaag gaan.
Kern van de oplossing is de HiPath 5000 softswitch van Siemens. Dit is een krachtige communicatieoplossing die naadloos als communicatieserver in een IP-netwerk kan worden opgenomen. Telecom Service West is een Solution Partner uit Amsterdam met een vestiging in Almelo, Telecom Service Oost, met als werkgebied heel Nederland. Telecom Service West heeft hiermee bewezen dat je met de nieuwste technieken van Siemens HiPath op het gebied van IP telefonie een zeer gebruiksvriendelijke oplossing kan realiseren.

De gehele Nefkens Groep werkt met Rayons waarbij één telefoniste meerdere vestigingen kan bedienen zonder dat ze daadwerkelijk op die vestiging aanwezig is. Dit maakt het bedrijf flexibeler. Door ook gebruik te maken van één uniform intern nummerplan zijn de medewerkers van Nefkens vanuit elke situatie bereikbaar.

Martin Roeffen, managing director Siemens Enterprise Communications BV: De HiPath 5000 softswitch is hier door Telecom Service West toegepast precies op de manier waarvoor de HiPath 5000 ook ontwikkeld is, een installatie architectuur volgens het boekje door een Solution Partner volgens het boekje Siemens Enterprise Communications BV is dan ook zeer trots op deze grootste multi site HiPath 5000 installatie in Nederland. Wij willen Nefkens graag feliciteren met een prachtige gekoppelde oplossing die ook nog eens een behoorlijke besparing oplevert. Ook willen wij Telecom Service West feliciteren met een goed uitgevoerde installatie voor alweer een tevreden Siemens gebruiker.

Wij hadden een aantal eisen, stelt directeur Fred Rosman, woordvoerder van Gebroeders Nefkens Holding, De telefonische bereikbaarheid van medewerkers van verschillende locaties en onderbezetting van telefonistes moest geregeld worden. Ook moest er een uniforme manier van telefoonafhandeling en nachtbeantwoording komen. Een ander belangrijk aspect was het omlaag brengen van de telefoonkosten, die rezen echt de pan uit. Met deze oplossing zijn Siemens en TSW hier goed in geslaagd.

Momenteel zijn 43 van de ruim 60 vestigingen opgenomen in het nieuwe telefonienetwerk. De komende periode zullen ook de overige vestigingen worden aangesloten op het telefonienetwerk. Nefkens Groep zal in de nabije toekomst uitbreiden met 7 nieuwe vestigingen in ons land. Ook deze nieuwe vestigingen zullen worden uitgerust met deze communicatieoplossing.

Telecom Service West en Oost zijn landelijk aanbieders van zakelijke telefonieoplossingen voor de middelgrote en grootzakelijke markt. Beide vestigingen zijn Siemens Solution Partner en voldoen daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen die Siemens aan haar partners stelt. Telecom Service West en Oost zijn gespecialiseerd in de integratie van spraak- en dataverkeer. Beide vestigingen kenmerken zich door uitstekende vakbekwaamheid en klantgerichtheid op het gebied van telecommunicatie oplossingen die voldoen aan de modernste eisen van deze tijd.
Voor meer informatie, zie http://www.telecomservices.nl

HiPath is de enterprise convergentie-achitectuur van Siemens. Hiermee kunnen ondernemingen volgens eigen wensen en met inachtneming van bestaande investeringen hun huidige spraak- en data-infrastructuur verder ontwikkelen en waar nodig nieuwe IP-technologieën (Internet Protocol) implementeren. De ontwikkeling en uitbreiding van HiPath-concepten tot een integraal convergentiesysteem werd op de pers- en analistenbijeenkomst in november 2001 gepresenteerd onder het motto HiPath Practical Convergence. Today.. Het uitgebreide productaanbod biedt ondernemingen uitgebreide keuzemogelijkheden bij de verdere ontwikkeling van hun infrastructuur op basis van toegevoegde waarde en RoI (Return on Investment). Dé juiste manier bestaat namelijk niet, wel een juiste manier voor elke business. Voor meer informatie over HiPath zie http://www.hipath.com

Voor meer informatie over Siemens HiPath producten: www.siemens.nl/enterprisenetworks.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel. (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo