Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 15 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 15-06-2007

Hennepkwekerij in bedrijfspand

Westzaan, 14 juni 2007, 13:45 uur

In een bedrijfspand aan het Zuideinde heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld. Een medewerker van een makelaarskantoor betrad het pand vanwege een huurachterstand en had het vermoeden dat er hennep werd gekweekt. De politie trof in 2 ruimtes hennep aan; één met 525 grote planten en een ruimte met 615 kleine plantjes. De Nuon constateerde dat stroom illegaal werd afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Automobilist aangehouden na uitdelen vuistslag

Krommenie, 14 juni 2007, 14:48 uur

De politie heeft een 34-jarige automobilist uit Assendelft aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 50-jarige medeweggebruiker. Op de A8 raakte de verdachte, die met zijn vrouw en kind in de auto zat, geïrriteerd door het rijgedrag van de 50-jarige die hem zou hebben afgesneden. Op de Provincialeweg in Krommenie stonden beide bestuurders voor hetzelfde stoplicht. De geïrriteerde bestuurder stapte uit en liep scheldend op de 50-jarige man uit Veenendaal af, die zijn raam een stukje opendraaide om te praten. Vervolgens kreeg hij een vuistslag op zijn oog. Aan de hand van het kenteken achterhaalde de politie het adres van de verdachte en bracht hem direct een bezoek. Hij verklaarde op het politiebureau dat hij vond dat zijn gezin in gevaar was gebracht door de manoeuvre van de medeweggebruiker. Hij betuigde spijt over het gebeurde. Er is proces-verbaal opgemaakt.

15-jarige bromfietser

Zaandam, 14 juni 2007, 13:48 uur

Op de Zilverpadsteeg is een 15-jarige jongen staande gehouden op zijn bromfiets. De jongen was pas 15 jaar en verklaarde van zijn vader al op de bromfiets te mogen rijden. De jongen keerde met drie bekeuringen op zak lopend huiswaarts.

Dure "kunst"

Zaandam, 14 juni 2007

De politie denkt met de arrestatie van een 22-jarige man een kleine dertig graffitizaken in Zaandam te hebben opgelost. De politie kwam de verdachte eind april op het spoor toen hij op heterdaad werd betrapt op de Lucy Stonestraat dankzij een oplettende getuige. Hierna startte de politie een onderzoek om te achterhalen of de verdachte ook verantwoordelijk was voor meerdere "kunstuitingen" in Zaandam. Ook omdat het aantal aangiften van graffiti was gestegen. Een agent maakte meer dan 100 foto's van diverse werken. De graffiti werd voornamelijk aangebracht in de winkelstraten van Zaandam en langs de spoorlijnen. Het zijn dan ook vooral winkeliers, de gemeente Zaanstad en de Nederlandse Spoorwegen die aangifte deden. Na het verzamelen van het bewijsmateriaal gaf de Officier van Justitie toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Dat gebeurde gisterochtend om 06.00 uur in het ouderlijk huis van de verdachte. Hij werd geconfronteerd met zijn werk en bekende, waardoor bijna 30 aangiftes zijn opgelost. De totale schade loopt in de vele duizenden euro's. Alle benadeelden hebben aangegeven de schade te willen verhalen op de dader. De politie vermoedt dat de verdachte ook in een groep opereerde. Er is een opsporingsonderzoek naar overige graffitispuiters in Zaandam gestart.

Surveillanten arresteren vier winkeldieven

Zaandam, 14 juni 2007, 15:22 uur

Vijf medewerkers van de surveillantenpool van de politie hebben donderdagmiddag 4 winkeldieven gearresteerd op de Westzijde. Een beveiligingsmedewerker van een warenhuis belde rechtstreeks met een van de politiesurveillanten dat hij vier personen een sportzaak in zag gaan met geprepareerde tassen. Toen ze de winkel verlieten waren de tassen gevuld. De surveillanten hadden inmiddels de auto van de verdachten gelokaliseerd en vormden met zijn vieren een cordon rond de auto. Een vijfde surveillant stond in contact met de overige vier en gaf de positie van de verdachten door. Drie verdachten werden aangehouden toen ze bij de auto arriveerden. Een vierde sloeg op de vlucht en kon worden aangehouden in de Marktsteeg. Alle verdachten zijn in de leeftijd van 18-21 jaar, niet afkomstig uit Nederland en verhoord via een tolk. In de propvolle tassen vond de politie blikjes en flesjes frisdrank, sportpolo's, kledinghangers en
schroevendraaiers. De goederen worden terugbezorgd bij de gedupeerde winkeleigenaren. Na verhoor zijn de verdachten in een cel opgesloten. De politie onderzoekt of het viertal ook in verband kan worden gebracht met winkeldiefstallen in andere politieregio's.

Ravage na ongeval

Purmerend, 15 juni 2007

Op de Overlanderstraat is vanochtend rond kwart voor negen een ravage ontstaan toen 5 auto's betrokken raakten bij een aanrijding. Een 31-jarige Purmerender reed vanaf de Jachtwagenstraat richting het Gildeplein. Toen hij een stilstaande bestelbus wilde inhalen sloeg een 44-jarige Purmerender, die zich voor de bestelbus bevond, linksaf om de parkeervakken in te draaien. De 31-jarige bestuurder probeerde deze auto te ontwijken, maar vergeefs. Ook een derde, geparkeerde, auto werd geraakt en twee geparkeerde auto's raakten beschadigd door rondvliegende onderdelen. Er vielen geen gewonden, wel was er veel blikschade. De politie heeft de 31-jarige bestuurder aangehouden omdat hij vermoedelijk te hard reed en gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Laatst gewijzigd 15-06-2007 16:11 | © Politie Zaanstreek-Waterland |