Patta lanceert de zeer gelimiteerde Patta x ASICS Gel Lyte III


AMSTERDAM, 20070529 -- De exclusieve sneaker store Patta lanceert vrijdag 15 juni haar eigen ontworpen Patta x ASICS Gel Lyte III in de winkel op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam. Er zijn in totaal maar 200 paar geproduceerd en is hiermee zeer gelimiteerd en gewild bij menig sneaker verzamelaar en liefhebber. Maandenlang is er met grote anticipatie afgewacht op deze sneaker wat waarschijnlijk zal leidden tot een totale gekte tijdens de releasedag.

Patta x ASICS
De Patta x ASICS Gel Lyte III is ontworpen met als inspiratiebron Amsterdam. Het wapen van de hoofdstad is terug te herkennen in de kleuren rood, wit, zwart en in de symboliek. Zo zijn de Amsterdamse kruisjes weergegeven in de gehele binnenvoering van de schoen. De kleur groen is gebaseerd op de huisstijl van Patta. Verder is er aan de Patta x ASICS Gel Lyte III veel aandacht besteed aan het materiaal. Er is gebruik gemaakt van het beste leer, van geperforeerd nubuck en van zwart suède. Bij de sneaker krijg je drie soorten kleuren veters. Patta koos voor het model ASICS Gel Lyte III omdat die simpelweg favoriet was. Mede-eigenaar Guillaume Schmidt: `We wilde een klassieke runner-sneaker op een flamboyante manier herontwerpen'. De sneaker zit verpakt in een speciaal ontworpen rugtas. Tevens zijn er op de dag van de verkoop bijbehorende Varsity Baseball jackets te verkrijgen wat een samenwerking met het Engelse Trainerspotter is. Daarnaast zijn er speciaal voor de lancering T-Shirts gemaakt met het merk Teamworks uit New York. De sneaker en de rest van het pakket heeft al veel internationale media aandacht gekregen in de "streetwear-scène".

De adviesverkoopprijs van de Patta x ASICS Gel Lyte III ¤150,-

Patta x ASICS release party
De lancering van de sneaker wordt diezelfde avond gevierd met een officiële besloten releaseparty, in cafe De Duivel in Amsterdam. DJ's Lil'Vic en The Flexican zullen die avond draaien daarnaast zal er een surprise optreden van Opgezwolle zijn (dit gelieve niet publiceren). Uiteraard is het voor de pers mogelijk om deze avond bij te wonen, mail voor een uitnodiging naar: walid@patta.nl.

Patta
Patta is een in 2004 geopende sneakerspeciaalzaak in Amsterdam. De eigenaren zijn Guillaume Schmidt en Edson Sabajo, bekende namen in de Nederlandse hiphop scène. Patta verkoopt exclusieve sneakers van o.a. de merken Nike, New Balance, Adidas en Puma. In 2006 heeft Nike besloten het prestigieuze Tier-0 account aan te bieden aan Patta, dit houdt in dat Patta de meest exclusieve sneakers in Nederland verkoopt.
Wereldwijd zijn er slechts een aantal winkels met een Tier-0 account wat ervoor gezorgd heeft dat Patta wereldwijd op de kaart gezet is.





Patta