Ingezonden persbericht


14 juni 2007

Festival Classique dit weekend op Radio 4
Registratie van grootste klassieke muziekfestival van Nederland

Radio 4 neemt zijn luisteraars van 15 tot en met 17 juni mee naar Festival Classique, het klassieke muziekfestival in de Haagse binnenstad. Samen met de AVRO, NPS, KRO en Tros doet Radio 4 verslag van de hoogtepunten van het muziekevenement dat 150 klassieke concerten op 20 podia op het programma heeft staan met een bijzondere selectie van nationale en internationale sterren.

Registraties van concerten van Charlotte Margiono, Het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Concertgebouw Kamerorkest, The Sixteen, het Freiburger Barock Orchester en het Brodsky Kwartet worden afgewisseld met interviews en sfeerimpressies. Speciale aandacht is er voor jong talent. Zaterdagmiddag zendt Radio 4 de registratie van een strijkkwartetestafette uit, waaraan drie jonge Nederlandse kwartetten deelnemen: Jenufa Kwartet, Matangi Kwartet en EnAccord Strijkkwartet.

Programma Festival Classique op Radio 4

Vrijdag 13:00-18:00 Festival Classique
Live concertregistratie vanaf Festival Classique. Tussen de concerten door wordt vanuit de festivaltent op het Plein een actueel programma uitgezonden met interviews, reportages en achtergronden.

Met om 14:00 rechtstreeks vanuit de Nieuwe Kerk het Brodsky Quartet met de volgende werken:


1. Alvarez. Metro Chabacno.

2. Gershwin. Lullaby.

3. Lavista. Reflejos de la noche.

4. Barber. Strijkkwartet opus 11.

5. Ravel. Strijkkwartet in F.

Om 17:00 uur, rechtstreeks vanuit Diligentia, liederen van R. Strauss, Brahms, A. Uhl en H. Reutter. Artiesten: Charlotte Margiono, sopraan, Peter Nilsson, piano en Esther van Stralen, altviool.

Vrijdag 20:00-23:00 in het Avondconcert


1. Eller. Twilight and Dawn.

2. Mendelssohn. Vioolconcert.

3. Bruckner. Symfonie nr. 8.
Residentie Orkest onder leiding van Neeme Järvi en Vadim Gluzman op viool.

Zaterdag 13:00-19:00 Festival Classique
Om 14:00 uur de Strijkkwartettenestafette. Drie jonge Nederlandse strijkkwartetten geven het stokje aan elkaar door: het Matangi kwartet, EnAccord kwartet en Jenufa Kwartet.

En om 17:00, rechtstreeks vanuit de Dr. Anton Philipszaal:
1. Mozart. Vioolconcert nr. 3.

2. Dvorak. Serenade opus 22.
Amsterdam Sinfonietta. Candida Thompson op viool.

Zondag 10:00-18:00 Festival Classique
Een festivalprogramma met reportages, achtergronden en concertopnames van het festival.

Zondag 20:00-23:00 in het Avondconcert
De afsluiting van het festival met een recital van cellist Pieter Wispelwey.

Radio4
Radio 4 brengt 24 uur per dag klassieke muziek. De zender neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd, met de mooiste klassieke muziek van de middeleeuwen tot nu. Het aanbod van muziek op Radio 4 maakt dat er voor zowel de ´nieuwe´ als de ´ervaren´ liefhebber veel te genieten is. De luisteraar krijgt regelmatig inspraak in de muziekkeuze. Radio 4 volgt het Nederlandse muziekleven actief en geeft aandacht aan jong talent. Jaarlijks zendt Radio 4 circa 340 in Nederland opgenomen concerten uit, waarvan de helft live. Ook laat de zender de beste concerten en opera´s uit 's werelds beroemdste concertzalen horen. Radio 4 is dé klassieke radiozender.

Voor meer informatie: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht