LLiNK

Rotterdam, 14 juni 2007


- PERSBERICHT -

Willem-Alexander in LLinke Soep

Aanstaande vrijdagavond is kroonprins Willem-Alexander aan het woord in LLinke Soep. Deze week spreekt hij op een symposium van Unesco, dat 50 jaar bestaat, over water en de betekenis hiervan voor ontwikkelingslanden. Reporter Barbara Kathmann vraagt hem of Milleniumdoel 7 - schoon drinkwater, minder mensen in krottenwijken, bescherming van het milieu - nog haalbaar is voor 2015. En heeft de toekomstige koning al een waterbesparende douchekop? Je hoort het in LLinke Soep, te beluisteren op vrijdag 15 juni om 20.00 uur op Radio 1.

Ook besteden we aandacht aan het beleggingsbeleid van pensioenfondsen. Want of je het nu wilt of niet, als gewone burger handel je al snel in wapens. Laat je kinderen voor je werken. En zorg je voor flink wat CO2-uitstoot. Door te sparen, te beleggen en maandelijks geld te reserveren voor je pensioen. Want de meeste banken beleggen in niet al te frisse bedrijven. Met jouw geld. In LLinke Soep de vraag of dit te voorkomen is. Of hebben we allemaal vuile handen?

Van 13 tot en met 17 juni vindt in Rotterdam het Arab Film Festival plaats. Hier kun je recente films zien uit de 'Arabische wereld', waaronder enkele in eigen land verboden exemplaren. De organisatie wil met het festival het onderlinge begrip tussen Arabische en autochtone Nederlanders vergroten. Na Rotterdam reist het festival naar ondermeer Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Je hoort er alles over in de studio.

Verder schuift het jongste Tweede Kamerlid voor Groen Links, Tofik Dibi aan om mee te praten. En Barbara praat je bij met een flinke stapel LLinke Berichten.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -