Ingezonden persbericht


Persbericht

Breda, 15 juni 2007

Uitstekend 2006 voor SD WORX

Internationale groei door opening van eigen kantoren in West-Europa en uitbouw kwalitatief partnernetwerk

HR-servicebedrijf SD WORX realiseerde in 2006 zeer mooie groeicijfers. De totale opbrengsten stegen tot 171 miljoen euro, waarbij de omzet toenam met 12% tot 129 miljoen euro. De winst in 2006 bedroeg 35 miljoen euro, een stijging van 12,9% tegenover 2005. Deze goede resultaten vinden hun oorsprong in de stijgende vraag van zowel mkb's, grote ondernemingen als de publieke sector naar een pragmatische en geïntegreerde HR-aanpak. Dankzij zijn sterke expertise als complete HR-provider, het aantrekken van een groot aantal nieuwe medewerkers en de implementatie van nieuwe informatietechnologie, realiseerde SD WORX in 2006 een sterke vooruitgang. Ook de verdere uitbouw van het regionale mkb-kantorennet in België droeg sterk bij tot de groei.

Daarnaast verstevigde SD WORX zijn positie op de internationale HR-markt. Het bedrijf lanceerde in 2006 het PayCircle Network, een kwalitatief partnernetwerk met vertegenwoordiging in alle Europese landen waar het zelf geen kantoren heeft. Om zijn internationale marktpositie verder te verstevigen, plant SD WORX in de nabije toekomst de opening van een kantoor in Frankrijk en op middellange termijn in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Tevens ontwikkelde SD WORX, in samenwerking met Microsoft, een vernieuwend multicountry payroll- en HR-softwarepakket dat klanten over heel Europa nog efficiënter kan bedienen. Ten slotte investeert SD WORX verder in zijn internationaal HR-service center in Antwerpen.

Indrukwekkende jaarresultaten voor 2006
SD WORX kan terugkijken op een zeer geslaagd 2006. Het totaal aantal klanten steeg van 35.119 werkgevers in 2005 tot 37.763 in 2006. Het aantal loonberekeningen nam in diezelfde periode toe van 645.000 tot 708.000. Tevens evolueerde SD WORX in 2006 naar meer duurzame relaties bij bestaande klanten met meer uitgebreide HR-opdrachten als gevolg. Dit vertaalde zich in een sterke omzetstijging tot 129 miljoen euro, een toename van 12% ten opzichte van 2005. Daarnaast realiseerde SD WORX 10 miljoen euro financiële opbrengsten uit vermogen en 32 miljoen euro financiële opbrengsten uit exploitatie. Dit brengt de totale opbrengsten voor 2006 op 171 miljoen euro.

Het aantal medewerkers van SD WORX nam verder toe: van 1.140 in 2004 en 1.265 in 2005, tot 1.353 in 2006. Om verdere groei in 2007 te ondersteunen, zoekt SD WORX nog 200 nieuwe medewerkers.

"De succesvolle implementatie van onze strategie en het gunstige operationele klimaat hebben geleid tot een uitstekend resultaat in 2006. Zowel de activiteiten van de loondivisie als die van de consultancydivisie kenden een sterke stijging. Het afgelopen jaar hebben we opnieuw bevestigd dat SD WORX expert is op alle terreinen van het HR-management, en dit dankzij ons team van enthousiaste medewerkers", zegt Jan van den Nieuwenhuijzen, Afgevaardigd Bestuurder bij SD WORX.

Geïntegreerde HR-oplossingen over de grenzen heen
SD WORX is momenteel de derde grootste payroll dienstverlener in Europa en wil uitgroeien tot Europees kwalitatief marktleider in HR-services. Hiertoe ontwikkelde het een compleet aanbod van internationale services: 'Legally compliant payroll', 'HR embedded payroll' en 'International payroll co-ordination'.

Internationale groei via eigen kantoren en PayCircle-netwerk SD WORX signaleert een duidelijke trend van internationalisering. Naast de bekende multinationals kijken steeds meer lokale spelers over de schutting en openen kantoren over de grens. De helft van de grotere opdrachtgevers van SD WORX heeft momenteel een of meerdere buitenlandse vestigingen. Parallel met deze trend, stijgt ook de vraag naar grensoverschrijdende geïntegreerde HR-oplossingen (payroll, HRM en sociaal-juridische ondersteuning).

Om aan deze vraag tegemoet te komen, investeert SD WORX in een geografische expansie met de opening van eigen kantoren in West-Europa. In 2003 opende SD WORX een kantoor in Luxemburg en in 2005 in Nederland. Eind 2006 bood SD WORX Luxemburg payroll- en HR-diensten aan 402 werkgevers, samen goed voor 9.010 werknemers. SD WORX Nederland deed hetzelfde voor 1.539 werkgevers, die samen 34.399 medewerkers in dienst hebben. Beide filialen kennen een gestage groei, volledig in lijn met de verwachtingen.

Met het PayCircle Network kan SD WORX zijn klanten over heel Europa bedienen. SD WORX wil dit netwerk in 2007 verder uitbouwen met nieuwe partners. Ook via het IAPA Tax & Legal netwerk en het Glasford rekruteringsnetwerk wil het zijn internationale marktpositie verder verstevigen.

SD WORX investeert in internationaal service center en multicountry e-HR Een andere belangrijke groeipijler in de internationale strategie is het Europees HR-service center in het hoofdkantoor te Antwerpen. Het service center staat in voor de internationale coördinatie van de loonadministratie en andere HR-activiteiten. In het service center werken nu 14 medewerkers.

Een laatste en zeer belangrijke groeipijler is de ontwikkeling van een exclusief multicountry payroll- en HR-softwarepakket in samenwerking met Microsoft. Het gaat om een toepassing op basis van Microsoft-technologie, waarbij het voor het eerst mogelijk is om met één softwarepakket de payroll- en HR-activiteiten in verschillende landen te beheren, zowel input als rapportage. Het systeem is grensoverschrijdend en laat ondernemingen toe om hun HR-afdelingen te centraliseren, zonder dat ze voor elk land een aparte oplossing moeten hanteren.

In deze context sloten SD WORX en Microsoft in 2006 een strategisch partnerschap. Momenteel loopt al een eerste pilot-project bij VLM Airlines voor het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Luxemburg. Voorheen werkte VLM Airlines voor deze landen met verschillende partners.

"De HR-sector zal de komende jaren vele en belangrijke structurele evoluties ondergaan. SD WORX wil een toonaangevende speler op de HRM-markt zijn en blijven. Daartoe wil het autonoom blijven en zal het zich nog sterker internationaal profileren. Wij zullen ons op een energieke en evenwichtige wijze blijven toeleggen op de kwalitatieve uitbouw van onze diensten en infrastructuur. Door de ontwikkeling van multicountry payroll- en HR-software zullen we nog efficiënter kunnen inspelen op de complexe vraagstukken van de internationale arbeidsmarkt", aldus Jan van den Nieuwenhuijzen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie of een volledig jaarverslag kunt u contact opnemen met LEWIS: René van den Nieuwenhof, SD WORX, tel. 040 235 46 00, renevdn@lewispr.com

SD WORX Nederland B.V.
St. Ignatiusstraat 285
4817 KK Breda
Telefoon: 076-523 10 00
www.sdworx.nl

Over SD WORX

SD WORX biedt een complete HR-dienstverlening: payroll, HR-diensten en juridisch advies in één pakket. Een goed personeelsbeleid vergt nu eenmaal een naadloze integratie van deze drie deelgebieden. Het bedrijf heeft meer dan 60 jaar ervaring en telt 18 kantoren en ruim 1.300 medewerkers in de Benelux. Dankzij een volledige en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening is SD WORX één van de grootste Europese aanbieders op het gebied van payroll, HRM, tax & legal. Ruim 37.000 bedrijven vertrouwen op de pragmatische en geïntegreerde aanpak, waarbij payroll services, automatisering, adviesverlening en juridische ondersteuning hand in hand gaan.