Ingezonden persbericht


Zondagmiddag 17 juni a.s. Ilja Reijngoud in Orange Flagship store

Trombonist Ilja Reijngoud en zangeres Fay Claassen samen in Orange Flagship store

Den Haag, 31 mei 2007 - Het Ilja Reijngoud kwartet en zangeres Fay Claassen treden samen op in de Orange Flagship store in Rotterdam. Op zondag 17 juni van 14.30 tot 17.00 uur zal Ilja Reijngoud subtiele composities ten gehore brengen. Hij heeft de bekendste sonnetten van Shakespeare en de gedichten van Oscar Wilde op muziek gezet. De combinatie van Reijngouds spel en de vocalen van Fay Claassen is ronduit geweldig. Claassen is al jaren de absolute favoriet van Ilja. Haar prachtige stem geeft de teksten van Shakespeare nieuw leven. Ze slaat daarmee een brug tussen de oude literatuur en hedendaagse jazz.

Ilja Reijngoud speelt wendbaar en gevoelig als Chet Baker. Zijn composities zijn wonderen van bedachtzaamheid. Reijngoud klinkt behalve swingend ook funky. Ilja is onder andere vaste trombonist in The Houdini's, Cubop City BigBand en Nueva Manteca. De laatste jaren is hij ook als gastsolist te horen. Als componist heeft Reijngoud in 2003 de Thelonious Monk/BMI Award gewonnen.

Fay Claassen valt op door haar unieke stemgeluid en improvisatietalent. Ze zet als zangeres haar stem als een groots instrument neer. De laatste jaren wordt Fay door vele jazzcritici als 's werelds snelst opkomende jazzvocalist gezien. Claassen heeft cd's opgenomen met bekende jazzmusici waaronder Mike Stern, Kenny Werner en Toots Thielemans.

Orange presenteert elke derde zondag van de maand in samenwerking met Arrow Jazz FM; Jazz@Orange, een gratis middagconcert in de Orange Flagship store aan de Lijnbaan 54 in Rotterdam (hoek Lijnbaan, Stadhuisplein).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Orange Nederland N.V.
Tel: +31 6 18010101
E-mail: pers.nlmb@orange-ftgroup.com

Hollander van der Mey/MS&L

Daniëlle Tamis

Tel: +31 70 354 90 00

E-mail: orange@hvdm.nl

Over Orange

Orange is het merk van de France Telecom Group, één van de meest vooraanstaande telecommunicatiebedrijven ter wereld, met 153 miljoen klanten op vijf continenten.

Orange gelooft dat contact tussen mensen de wereld mooier maakt. Muziek is universeel en brengt mensen met elkaar in contact. Orange brengt daarom graag de wereld van muziek dichterbij. Op www.orangemusic.nl biedt Orange een wereld van muziek, shownieuws, prijsvragen, exclusieve concertregistraties en meer. Naast het op de markt brengen van muziekgerelateerde producten is Orange sponsor van het North Sea Jazz festival, partner van Universal Music en biedt Orange artiesten een podium in de Orange Flagship store.

Meer informatie over Orange is te vinden op www.orange.nl.