Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verenigingen en organisaties presenteren zich tijdens Beleef Landgraaf

BELEEF LANDGRAAF
ZONDAG 17 JUNI

Zondag 17 juni is BELEEF Landgraaf! Hét evenement van en voor Landgraaf waarbij verenigingen en organisaties de kans krijgen om zich te presenteren aan het publiek. De activiteiten vinden plaats van 12.00 tot 19.00 uur in het centrum van Landgraaf, in de driehoek De Dormig, Op de Bies en Centrum Op de Kamp. Hierdoor ontstaat een overzichtelijk en veilig te lopen gebied van drie kernen die worden verbonden door loopassen waaraan allerlei activiteiten plaatsvinden.

Vanaf het Eykhagencollege (locatie Graafstraat) vertrekt om 13.00 uur uur een optocht die eindigt met de onthulling van de Landgraafse Golem op de Hoogstraat 150, bij het kantoor van de ANWB. Fanfare St. Barbara Glück Auf, Gemengd Koor Landgraaf en de Harmonieën St. Caecilia Nieuwenhagen, Laura en St. Michaël verzorgen er de première van het Landgraafs Volkslied.

In winkelcentrum Op de Kamp is het van 12.00 tot 17.00 uur koopzondag. Op het Raadhuisplein en in de Burgerzaal is het thema VERENIGINGSLEVEN en hier staan optredens van muziekgezelschappen en koren op het programma. U kunt er genieten van optredens van o.a. het Landgraafs Symfonie Orkest, harmonie St. Michaël, Zangvereniging Eendracht Rimburg en Kamerorkest Locatelli. Achter het Raadhuis geeft hondenclub De Vrolijke Viervoeters demonstraties agility en flyball.

Bij Op de Bies is het thema van de dag JONG. Hier vindt Biespop plaats, maar naast dit jaarlijkse popfestival is er een jongerenprogrammering met hip hop en salsa workshops, een panna-toernooi, demonstraties van PHDES en nog veel meer. Ook is er een informatiemarkt waarop verschillende verenigingen zich presenteren.

Zorgcentrum De Dormig staat in het teken van SENIOREN en ZORG. Hier kan men terecht voor een Oltimershow met auto's en motoren, een producten- en dienstenmarkt en muzikale optredens van o.a. het Groot orkest van Fanfare Eendracht Waubach en een unieke samenwerking tussen zangkoor Da Pacem en Fluit- en Tambourcorps St. Paulus

De pers is van harte uitgenodigd BELEEF Landgraaf bij te wonen.


---