Gemeente Roermond

Cuypersconcert 17 juni

Cuypersconcert in het Stedelijk Museum Roermond

Op zondag 17 juni vindt er in het Stedelijk Museum Roermond het laatste Cuypersconcert van de nieuwe reeks plaats. De muziek wordt verzorgd door Trio da Fusignano, bestaande uit Sascha Mommertz (blokfluit), Marike Tuin (viola da gamba) en Marijn Slappendel (klavecimbel). In het programma genaamd 'A Tribute to Arcangelo Corelli' brengen zij een divers repertoire ten gehore. Vanaf september wordt de reeks hervat met opnieuw bijzondere optredens in kader van het Cuypersjaar.

De Cuypersconcerten worden gehouden in de muziekzaal van de Cuypers kunstwerkplaatsen. Deze muziekzaal werd als onderdeel van het historische gebouwencomplex in 1905 gebouwd door architect Jos Cuypers, zoon van architect Pierre Cuypers. De zaal is uitgevoerd in een aan de art deco verwante stijl en voorzien van meubilair dat in het woonhuis van Pierre Cuypers heeft gestaan. In deze historische ruimte spelen Sascha, Marike en Marijn voor u stukken van onder andere Strauss, Mozart, Schubert, Mendelssohn en Gluck.

Het concert is het negende in een serie concerten die eenmaal per maand worden gehouden op zondagochtend van 11.30 tot 12.45 uur. Er is plaats voor maximaal 50 personen, de toegang inclusief een drankje in de pauze is 5,--.

Het is mogelijk vooraf te reserveren voor de concerten. Dit is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. De capaciteit van de muziekzaal is namelijk 50 personen. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 - 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl. Publicatiedatum: 07.06.2007 Bijgewerkt: 07.06.2007