Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 juni 2007

Battle of Amsterdam presenteert eerste Funsport Battle

Inline skaters, BMX-ers en skateboarders strijden om titel Beste Funsporters

Op zondag 17 juni wordt in Skatepark Amsterdam Noord de allereerste Funsport Battle of Amsterdam georganiseerd. Tijdens dit evenement zullen jongeren op het gebied van inline skate, BMX en skateboarden tegen elkaar strijden om de titel Beste Funsporter van Amsterdam.

De Funsport Battle is een vernieuwd en op zichzelf staand onderdeel van de Battle of Amsterdam. In de discipline Funsport worden in drie categorieën winnaars gekozen die zich een jaar lang Beste Funsporters van Amsterdam mogen noemen.

Jongeren kunnen zich tot op de dag zelf nog inschrijven op www.battleofamsterdam.nl.

De Funsport Battle is een onderdeel van de Battle of Amsterdam. Voor de Battle of Amsterdam kunnen jongeren van 12 t/m 23 jaar zich gratis aanmelden voor korte en intensieve workshops, verzorgd door kopstukken binnen de verschillende disciplines. Vervolgens wordt er in zeven stadsdelen een battle georganiseerd. De winaars van de stadsdeelbattles strijden zondag 1 juli tegen elkaar tijdens de Final Battle op de Dam. De deelnemers in de discipline Funsport strijden op 17 juni tijdens de Final Funsport Battle of Amsterdam al tegen elkaar om de felbegeerde titel te veroveren.

Een battle is een veel gebruikte wedstrijdvorm in het uitgaanscircuit en de straatcultuur met als uitgangspunt dat deelnemers hun talent en capaciteiten met elkaar meten. Tijdens het battelen dagen deelnemers elkaar uit, ze zwepen elkaar op. Goed op elkaar én op het publiek in kunnen spelen, in combinatie met improvisatievermogen, zijn vereisten om aan een battle deel te kunnen nemen. De deelnemer die het meeste respect van het publiek verdient, wint de battle ongeacht de gekozen disciplines. Voorbeelden zijn: breakdance, streetdance, martial arts (dans), rap, brassband drummen (shows), skaten, show basketball en panna.

Bijgevoegd de agenda van de resterende stadsdeelbattles.

www.battleofamsterdam.nl

Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of het bijwonen van een battle, kunt u contact opnemen met De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl

----------
Agenda resterende Stadsdeelbattles

Zuidoost
Zaterdag 9 juni (15.30 - 17.30 uur) Anton de Komplein (StadsSpelen)

Amsterdam Noord
Zondag 17 juni (15.30 - 17.30 uur) Mosveld (StadsSpelen)

Funsport Battle
Zondag 17 juni (13.00 - 14.00 uur) Skate-park Amsterdam NSDM Eiland Amsterdam Noord

Final Battle
Zondag 1 juli (15.00 - 17.30 uur) De Dam