Brinkmann Motorsport wint op Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps, 17 juni 2007 - Elmar Grimm (Duitsland) uitkomend voor Brinkmann Motorsport heeft op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps (België) de tweede wedstrijd van het weekend in de Dutch Supercar Challenge op overtuigende wijze op zijn naam geschreven. In de eerste race was de rijder van Brinkmann Motorsport ook al op het podium geëindigd en wel op een derde plaats. De eveneens voor Brinkmann Motorsport uitkomende equipe van Ardi van der Hoek ('s Gravendeel)/Arjan van der Zwaan (Reeuwijk) eindigde na twee fantastische inhaalraces net buiten het podium op een vierde en zesde plaats.

Het derde raceweekend van de Dutch Supercar Challenge werd verreden op het als meest uitdagende circuit ter wereld bekendstaande Spa-Francorchamps. Met meer dan 60 equipes, waaronder in de hoogste GT-klasse de twee DTM Audi's TTR van Brinkmann Motorsport, en twee races over elk zestig minuten vormde de Dutch Supercar Challenge één van de hoofdattracties van het Spa Euro Race-weekend.

Tijdens de kwalificatie deed Elmar Grimm al goede zaken voor Brinkmann Motorsport door op overtuigende wijze de pole position voor zich op te eisen. Bij de start viel de snelle Duitser enkele plaatsen terug om de eerste ronde als zesde door te komen. Met rondetijden die ruim een seconde sneller waren dan die van zijn directe concurrenten wist Grimm echter met de Brinkmann Motorsport DTM Audi TTR toch weer de koppositie te heroveren. Een regenbui en een safetycar-situatie zorgden vervolgens voor de nodige verwarring, waardoor Grimm twee in plaats van één pitstop maakte. In de slotfase wist de coureur van Brinkmann Motorsport nog veel terrein goed te maken en beslag te leggen op een mooie derde positie.

De equipe Ardi van der Hoek/Arjan van der Zwaan raakte door blokkerende wielen in de eerste bocht al in de problemen en viel terug naar de 53ste plaats. Een fantastische inhaalrace bracht de Brinkmann Motorsport DTM Audi TTR echter terug op de derde positie. De equipe kreeg echter een tijdstraf opgelegd omdat Van der Hoek twintig seconden eerder dan reglementair was toegestaan de verplichte pitstop had gemaakt. De tweede Brinkmann Motorsport Audi werd daarmee als zesde in de uitslag opgenomen.

De tweede race van het weekend kende voor Brinkmann Motorsport nog meer succes. Vanaf de derde startpositie pakte Grimm al snel de kop, na enkele ronden op de tweede positie gevolgd door Van der Hoek/Van der Zwaan. De twee Brinkmann Motorsport Audi's wisselden vervolgens van positie en bezetten tot halverwege de wedstrijd de eerste en tweede plaats. De leidende Audi moest echter wegens kortsluiting en een daarop volgend brandje een stop maken en viel ver terug in het veld. Een opnieuw spectaculaire inhaalrace bracht Van der Hoek/Van der Zwaan op een seconde van het podium de vierde positie. Grimm kende geen enkel probleem, nam de koppositie van zijn teamgenoot over en stuurde de Brinkmann Motorsport DTM Audi TTR met een voorsprong van maar liefst 38 seconden als winnaar over de finish. Een stralende Elmar Grimm was uiteraard dolblij met dit fraaie resultaat.

Ook teameigenaar en teammanager Olly Brinkmann keek met een goed gevoel op het weekend terug, al weerspiegelde het resultaat naar zijn idee niet helemaal de snelheid die het team met beide auto's aan de dag legde. "Als Elmar dat communicatieprobleem met de pits niet had gehad, en Ardi en Arjan die strafseconden voor de iets te vroege stop dan waren we in de eerste race één en drie geworden. De tweede race liep natuurlijk helemaal fantastisch totdat dat brandje voor extra oponthoud zorgde. Anders was het een één twee geworden. Nu leverde een mooie inhaalrace een vierde positie op voor Ardi en Arjan terwijl Elmar naar een prachtige overwinning reed. Omdat de leider in de tussenstand van het kampioenschap is uitgevallen hebben we ook daarin goede zaken gedaan."

Van der Zwaan en Van der Hoek hadden wat gemengde gevoelens omdat ze wisten dat er meer dan een zesde en vierde plaats in had gezeten: "We hadden de snelste auto op de baan, maar door tegenslag werden we teruggeworpen. Daarna hebben we ons echter tot twee keer toe weer naar voren geknokt."

De rijders uit de Dutch Supercar Challenge hebben nu een maandje rust. Half juli verschijnt de serie weer aan de start op het circuit van het Duitse Oschersleben, een technische baan die de Brinkmann Motorsport DTM Audi TTR bijzonder goed ligt.

Uitslag race 1 Dutch Supercar Challenge,

Spa Euro Race, zaterdag 16 juni 2007


1. Robert de Graaff en Philippe Ribbens, Viper SRT10, 21 ronden in 1.04.06.793


2. Meindert van Buuren en Pieter van Hoepen, Passat V8Star, op 24.425 seconden


3. Elmar Grimm, DTM Audi TTR, op 52.157

6. Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek, DTM Audi TTR, op 1:21.691

Uitslag race 2 Dutch Supercar Challenge,

Spa Euro Race, zondag 17 juni 2007


1. Elmar Grimm, DTM Audi TTR, 23 ronden


2. Robert de Graaff en Philippe Ribbens, Viper SRT10, op 38.083 seconden


3. Roger Grouwels en René Wijnen, Viper SRT10, op 50.544


4. Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek, DTM Audi TTR, op 51.499

Voor de redactie:
Meer informatie wordt u graag verstrekt door Olly Brinkmann, telefoon 00 49 1712463099


---- --