Voorronde Orangina Beach Tennis Tour in Vrouwenpolder


VROUWENPOLDER, 20070410 -- Op zondag 17 juni zal de Orangina Beach Tennis Tour voor de tweede maal neerstrijken in Vrouwenpolder. Speciaal voor deze gelegenheid zal het strand van Breezand omgebouwd worden tot een tropisch stadion, compleet met palmbomen, swingende sambaklanken, loungeterrassen en natuurlijk een Beach Tennis arena.

Aan de voorronde in Vrouwenpolder kunnen tenniskoppels uit heel Nederland meedoen en strijden om een plaats in de felbegeerde landelijke finale. Deze zal plaatsvinden op 2 september in het Beachsport Stadion te Scheveningen.

Bij Beach Tennis gaan twee koppels per team de strijd tegen elkaar aan. Er wordt gespeeld met speciale tennis rackets die veel weg hebben van de bekende Beach bal rackets. Omdat er wel gebruik wordt gemaakt van een normale tennisbal, kan er alleen maar in de lucht gespeeld worden. Dit maakt het spel snel, attractief en vooral spectaculair om naar te kijken. Iedereen kan de sport beoefenen. Je hoeft geen goede tennisser of volleyballer te zijn. Ook voetballers, badmintonners, squashers, ... iedereen kan beachtennissen.

Deze voorronde van de Orangina Beach Tennis tour is voor alle niveaus en tenniskoppels toegankelijk vanaf 14 jaar. De organisatie is in handen van Olympisch medaillewinnares Miriam Oremans.

De inschrijvingen voor de voorronde in Vrouwenpolder zijn gestart en teams kunnen zich aanmelden via www.beachtennis.nl.





Ingezonden persbericht