Muzikale geschiedenis van kardinaal Simonis


HILVERSUM, 20070613 -- Dat kardinaal Simonis graag op het orgel speelt is bekend. Maar met welke langspeelplaat kwam de jonge Ad Simonis voor het eerst thuis? Bij gelegenheid van zijn gouden priesterjubileum haalt de aartsbisschop van Utrecht in het radio5-programma van de RKK Het Klooster op zondag 17 juni herinneringen op aan zijn favoriete muziek.

Uiteraard neemt hij plaats aan het orgel in zijn huiskapel om te improviseren. Op Vaderdag brengt Het Klooster verder een bezoek aan het buurtvaderproject in het Amsterdamse Slotervaart. Dit initiatief is ontstaan vanuit de Marokkaanse gemeenschap: vaders willen verantwoordelijkheid nemen voor het gedrag van `hun' jongeren en bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Ook een gesprek met Gerlo Slogtoen, manager en in zijn vrije tijd coördinator van de Biddende Vaders. Met een aantal vaders komt hij regelmatig bijeen om te bidden voor het vaderschap en het gezin. "Ik heb het sporten opgegeven en heb daardoor meer tijd voor mijn gezin. En met het gebed kan ik mijn zorgen en lasten makkelijker loslaten door ze aan God over te dragen."

Verder in de rubriek Naar Buiten een portret van de Moeras- en stinzenplantentuin in het Utrechtse Westbroek, een persoonlijk portret van oud-kermispastor Jan Garnier uit Nijmegen en een duik in de 20-jarige geschiedenis van het Festival Mundial, dat dit weekeinde in Tilburg gehouden wordt.

RKK Het Klooster, zondag 17 juni, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.
www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht