Ingezonden persbericht


Wereldster slechts zelden in Europa

Jessye Norman komt voor Festival Classique naar Nederland

Diemen-Zuid, 10 mei 2007 ­ De gevierde operazangeres Jessye Norman komt voor een speciaal optreden naar Nederland. Zij verzorgt het afsluitende concert van Festival Classique op zondag 17 juni. Het repertoire voor dit concert is inmiddels bekend en bevat wereldberoemde klassieke werken van Richard Strauss en Maurice Ravel.

Zelden of nooit doet operasoliste Jessye Norman Europa aan voor concerten. Dat zij nu naar Den Haag komt voor Festival Classique, mag dan ook met recht uniek genoemd worden. In het slotconcert van Festival Classique, geprogrammeerd voor zondag 17 juni om 20.30 uur, zal Norman onder meer stukken zingen van Maurice Ravel, Richard Strauss, Claude Debussy en Francis Poulenc. Mark Markham begeleidt haar op de piano. Met een dagkaart kost de toegang tot dit bijzondere concert ¤39,-. Ook is het mogelijk losse kaaarten te kopen voor dit concert à ¤69,-. Norman staat bekend om haar fascinerende stem en zong onder meer bij de inauguratie van de Amerikaanse presidenten Ronald Reagan en Bill Clinton en voor de Engelse koningin Elizabeth. De diva ontving tijdens haar loopbaan vele prijzen en nominaties, waaronder de oeuvreprijs Edison Klassiek 2006, de Franse Grand Prix National du Disque en verschillende Grammy Awards. Haar oeuvre telt meer dan 75 cd's.

Festival Classique
Tijdens Festival Classique, dat van 15 tot en met 17 juni 2007 plaatsvindt in de binnenstad van Den Haag, staat genieten van klassieke muziek centraal. Op 20 podia brengen 650 musici ruim 150 concerten ten gehore. Een greep uit het aanbod van Festival Classique is, naast het slotconcert van Jessye Norman op zondagavond, het Brodsky Quartet, Maxim Vengerov, Charlotte Margiono, Freiburger Barockorchester, Ronald Brautigam, King's Singers, Pieter Wispelwey en het Residentie Orkest onder leiding van Neeme Järvi. Ook wordt een speciaal concert gegeven met muziek uit de archieven van het Koninklijk Huis. Dagkaarten voor het festival, die recht geven op het bezoeken van drie besloten concerten, zijn te verkrijgen via www.festivalclassique.nl of via het Haags Uitburo, tel: 0900-8282 000 (40 cpm).

Festival Classique is een initiatief van IdtV en de AVRO en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Alex Beleggersbank.

Noot voor de redactie/