Ingezonden persbericht


Leiden, 11 juni 2007

VADERDAG in Museum Volkenkunde
Zondag 17 juni 2007

Na de moeders zijn nu de vaders aan de beurt in Volkenkunde: op zondag 17 juni mogen kinderen hun vader gratis meenemen naar het museum. Gezellig samen met hem of met het hele gezin struinen langs alle mooie voorwerpen die het museum rijk is. Iets meer te weten komen over Japan en Korea tijdens de gratis rondleiding en daarna een van de favoriete Japanse gerechten proeven bij de demonstratie sushi maken: het kan allemaal. Vaderdag vier je dit jaar in Volkenkunde.

Ontmoetingen met andere culturen vormen de rode draad in de vaste tentoonstelling van Museum Volkenkunde. Ga samen met vader op ontdekkingsreis langs duizenden jaren oude kunstschatten, beelden van de Inca's en Azteken, Chinese schilderingen en Afrikaanse bronzen. Tijdens de gratis rondleiding over de zalen Japan en Korea hoor je de verhalen die schuil gaan achter de voorwerpen. En bij de doorlopende demonstratie 'Sushi maken' mag door jong en oud volop van de cultuur geproefd worden. Met rijst, knapperige groente en verse vis worden hier kleine kunstwerkjes gemaakt.

Kinderen die hun vader hebben meegenomen hoeven ook niet stil te zitten. Er zijn verschillende speurtochten, met thema's als 'Feesten' en 'Topstukken'. En 'In 80 vragen de wereld rond' stippelen kinderen vanaf zeven tot twaalf jaar zelf op de computer de route uit waarmee ze op stap gaan. Jongere broertjes of zusjes maken een ritje in een kleuterkar of stappen in De Wilde Bus: een fantasievoertuig vol met spelletjes. Dorst gekregen van al het reizen? Bij museumrestaurant Midi Mondial, of bij CaféMidi aan het begin van het museumterrein worden vaders nog eens extra verwend door de Spring Water Compagny met een gratis halve liter fles Saint Amand, bronwater.

Programma Vaderdag
12.00 - 16.00 uur Doorlopende demonstratie SUSHI
Evenemententent

13.30 - 14.30 uur Gratis rondleiding over de zalen Japan en Korea Verzamelpunt: informatiecentrum

Museum Volkenkunde organiseert het hele jaar door een uitgebreid activiteitenprogramma met rondleidingen, lezingen, kookdemonstraties, workshops en themaweekenden. Elke week terugkerende extra's bij de tentoonstelling, kijk op www.etententoonstelling.nl voor data en aanvangstijden.