Time : 09:00:00
Date : 17 June 2007
Sender Name: Pronota nv

Pronota versterkt zijn commercieel team met de benoeming van een Business Development Director

Gent, 17 juni 2007. Pronota nv, het bedrijf gespecialiseerd in predictieve biomarkers, kondigde vandaag de benoeming met onmiddellijke ingang aan van Dr. Huw Davies tot Business Development Director. Deze nieuwe functie die wordt gecreëerd binnen Pronota weerspiegelt de commerciële focus van het bedrijf bij het op de markt brengen van zijn services voor het opsporen van eiwitbiomarkers.

Dr. Davies heeft meer dan tien jaar commerciële ervaring. Vóór zijn overstap naar Pronota werkte hij bij Ciphergen Biosystems in Guildford (Verenigd Koninkrijk), waar hij actief was als Program Manager voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland. Dr. Davies was ook manager van het European Biomarker Discovery Centre, een functie waarin hij contacten onderhield met farmaceutische klanten en klinische medewerkers en waar hij de ontwikkeling en de karakterisering van nieuwe biomarkers leidde. Dr. Davies behaalde een doctoraatstitel in de wetenschappen (PhD) aan het John Innes Centre in Norwich (Verenigd Koninkrijk) en studeerde met grootste onderscheiding af in de biologische wetenschappen.

In een reactie op de nieuwe benoeming zei Nick McCooke, Chief Executive Officer van Pronota: "Ik ben enorm blij om Huw te mogen verwelkomen in het Pronota team. Huw beschikt over een aanzienlijke ervaring op het vlak van business development en in de commercialisering van platformen voor het opsporen van biomarkers in de sector van de biowetenschappen. Hij heeft ook ervaring in het beheer van opsporingsprogramma's voor biomarkers en deze expertise zal uiterst waardevol blijken naarmate Pronota blijft doorgaan met de ontwikkeling van eigen diagnostische en farmacodiagnostische producten op basis van eiwitten."

Dr. Davies reageerde als volgt: "Ik ben heel blij dat ik deel zal uitmaken van het Pronota team. Ik ben erg onder de indruk van de capaciteiten van de Pronota technologie, vooral van de mogelijkheid om biomarkers die in beperkte mate voorkomen in het bloed reproduceerbaar te identificeren en te meten. Dit zal van onschatbare waarde zijn bij de ontdekking van biomarkers, zowel bij de dienstverlening aan farmaceutische bedrijven als bij de eigen programma's van het bedrijf voor de ontwikkeling van diagnostica en farmacodiagnostica."


- EINDE -
Nota voor de redacteurs:
Foto bij dit persbericht is tevens beschikbaar op
www.pressreleases.be.

Voor meer informatie, contacteer:
Pronota nv
Koen Kas, CSO
Technologiepark 4, VIB Bio-incubator
B-9052 Zwijnaarde-Gent
België
Tel.: +32 9 241 11 64
Fax: +32 9 241 11 69
E-mail: Koen.Kas@pronota.com

Over Pronota nv
http://www.pronota.com

Pronota (het vroegere Peakadilly) benut zijn unieke capaciteit om de proteomen van biologische monsters te ontleden om een portefeuille met diagnostische producten te ontwikkelen die gebruikmaken van de analyse van eiwitbiomarkers in lichaamsvloeistoffen zoals bloed. Een aantal van deze producten is er specifiek op gericht om ziekten in hun vroegste en dus best behandelbare stadium te detecteren, terwijl andere producten dan weer kunnen gebruikt worden om een optimale behandeling te bepalen voor de patiënt.

De kerntechnologie van Pronota, MASStermind(TM), maakt een snelle en volledige analyse mogelijk van de proteomen, waardoor per biologisch monster duizenden eiwitten kunnen worden geïdentificeerd. De ongeëvenaarde hoeveelheid informatie die verkregen wordt met de gepatenteerde technologie van Pronota betekent een enorme stap voorwaarts voor een snelle, succesvolle ontdekking van biomarkers.

Pronota maakt tevens gebruik van de technologie in kwestie om farmaceutische en diagnostische ondernemingen te ondersteunen bij een groot aantal O&O-projecten die variëren van onderzoek naar geneesmiddelen tot de ontwikkeling van farmacodiagnostica. Vandaag kan Pronota reeds terugblikken op projecten op het vlak van infectieziekten, oncologie en ontstekingen.

URL: http://www.pronota.com

Link to Press Release - NL Link to Press Release - UK