Gemeente Bolsward


zondag 17 juni 2007

Nieuwe cliëntenraad in de zuidwesthoek van Fryslân

Cliëntenraad Súd West Hoeke

Wat is het? Onlangs is er een Cliëntenraad geïnstalleerd door de Intergemeentelijke Sociale Dienst Zuidwest-Fryslân (ISDzwf). De ISDzwf is er voor de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterlân, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel. Deze cliëntenraad is ingesteld om te fungeren als tussenpersoon tussen de cliënten van de ISDzwf en de ISDzwf en/of het bestuur daarvan.

De Cliëntenraad SWH is een onafhankelijke raad. Ze bestaat uit cliënten van de ISDzwf en mag gevraagd en ongevraagd advies geven aan de ISDzwf en de belangen van de cliënten van de ISD zwf behartigen.

Wat kan de cliëntenraad betekenen voor uitkeringsgerechtigden? De cliëntenraad verleent hulp aan cliënten die vragen of klachten hebben over de uitvoering van: - Wet Werk en Bijstand. - Bijdrageregeling Minima - Langdurigheidstoeslag. - Bijzondere Bijstand - Regeling Duurzame Gebruiksgoederen voor 65-plussers

De cliëntenraad wil ook graag themabijeenkomsten organiseren in alle gemeentes, waar u natuurlijk van harte welkom bent. U wordt hiervan op de hoogte gehouden. Hebt u vragen en/of klachten dan kunt u ons bereiken via onderstaande adressen.

Lid worden Wij zijn nog op zoek naar nieuwe leden voor de Cliëntenraad uit de gemeente Gaasterlân-Sleat en Nijefurd. Neem contact met ons op als lid worden iets voor u is. Voor meer informatie kunt u uiteraard ook bij ons terecht.

Ons adres is: CliëntenRaad SWH Postbus 121, 8700 AC BOLSWARD. E-mail: clientenraadswh@hotmail.com