Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 17-06-2007

Vrouw gewond na steekpartij

UTRECHT- Op vrijdagmiddag raakte een vrouw gewond na een steekpartij. Korte tijd later kon een verdachte worden aangehouden.

Omstreeks 14.40 uur kreeg de politie de melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden in een woning aan de J.H. Schaperstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen in de woning een jonge vrouw (leeftijd onbekend) aan in haar woning. Zij had verschillede steekwonden en bloedde hevig. Gezien het letsel van de vrouw werd een traumahelikopter opgeroepen om medische bijstand te verlenen. Na stabilisatie werd de vrouw vervoerd naar het ziekenhuis. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek en getuigen werden gehoord. Omstreeks 17.00 uur gaf een 27-jarige verdachte uit Woerden zich aan op het politiebureau.

De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis. De reden van de steekpartij ligt zeer vermoedelijk in de relationele sfeer.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- In de nacht van vrijdag of zaterdag werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie de melding van een getuige die had gezien dat er werd ingebroken in een auto aan het Westplein. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de opengebroken auto aan met daarin een 39-jarige autokraker uit Utrecht. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man gewond na een steekpartij

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een man gestoken met een mes. De verdachte kwam zich later melden aan het bureau.

Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding dat er ergens in de omgeving van de Huis te Zuylenlaan gevochten zou worden. Agenten gingen ter plaatse en troffen bij een woning een 34-jarige man uit Utrecht aan. Hij had verschillende steekwonden in zijn lichaam en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Na ongeveer 15 minuten kwam een 45-jarige man uit Utrecht aan het politiebureau in Utrecht noord. De man was bebloed en had een mes in zijn hand en werd direct aangehouden. Onderzoek wees uit dat beiden mannen elkaar kenden en ruzie met elkaar kregen wat uitmondde in een steekpartij.

Spiegeltrapper aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een autovernieler aangehouden. Omstreeks 02.40 uur werd door getuigen gezien dat een 27-jarige man uit Utrecht zomaar een spiegel van een auto aftrapte aan de Minrebroederstraat. De man ging na deze vernieling doodleuk een horecagelegenheid binnen. De politie werd gewaarschuwd en de man werd uit de gelegenheid geplukt, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Snelle dieven

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een sandwichdief aangehouden.

Omstreeks 21.50 reden agenten over de Lunettenbaan toen ze plotseling twee jongens hard voorbij zagen rennen. Gezien de jongens geen renschoenen aanhadden en de rensnelheid aardig hoog lag wisten agenten dat er iets niet de haak was. Een onderzoek wees uit dat er even daarvoor door het tweetal goederen waren gestolen uit het tankstation aan de Lunettenbaan. Na onderzoek in de omgeving werd een 12-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Hij gaf aan o.a een sandwich te hebben gestolen. De jongen werd ingesloten voor verhoor.

Ruziemakers aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werden drie meiden aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat een 15-jarige meisje Wijk bij Duurstede was geschopt en geslagen door een trio. Agenten konden op het Stationsplein drie meiden van 15 en 16 jaar uit Wijk bij Duurstede, Zeist en De Bilt, aangehouden.

Gestolen auto

UTRECHT- Op vrijdag werd een gestolen auto aangetroffen en werd een verdachte aangehouden. Omstreeks 17.00 uur gingen agenten poolshoogte nemen bij een autobedrijf aan de Nevadadreef. Bij dit bedrijf zou namelijk een gestolen auto staan. Agenten gingen naar binnen en troffen in de garage inderdaad een auto aan die als gestolen te boek stond. Een 45-jarige man uit Utrecht werd vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor.