Persberichten Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht, 17-06-2007

Betast

MAARSSEN- Op vrijdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij een meisje in het zwembad had betast.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een 13-jarige meisje uit Maarssen werd lastig gevallen door een 13-jarige jongen uit Utrecht. De jongen had het meisje verschillende keren betast. De politie werd gewaarschuwd. De jongen werd uit het water gevist en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werd het kind door zijn ouders opgehaald.

Spel lijkt voor getuigen echt

VINKEVEEN- Op vrijdagavond bleek een vermeende kidnapping, een spel te zijn.

Omstreeks 21.25 uur kreeg de politie de melding dat op de carpoolplaats aan de Groenlandsekade een man was gekidnapt. Getuigen hadden gezien dat een man door een vrouw werd vastgebonden en dat zijn ogen met tape werden dichtgeplakt. De man moest werd vervolgens zonder broek de kofferbak van een auto gelegd en de auto reed weg.

Er bleef op de carpoolstrook een auto achter met daarin o.a een rol tape.

Door de getuigen werd alarm geslagen en veel politieageten keken uit naar de weggereden auto. De omgeving van de carpoolstrook werd afgezet voor uitgebreid sporenonderzoek.

Intussen werd de eigenaar van de auto getraceerd in Amsterdam. Daar aangekomen kwamen de agenten er achter dat het hier naar hun zeggen om een erotisch spel zou gaan.

De politie zal de gemaakte kosten verhalen op de spelers.

Lastige feestgangers

MIJDRECHT- Op zondagochtend werd een kampioensfeest verstoord door een stel raddraaiers. Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten in een sportkantine aan de Hoofdweg. Agenten kwamen ter plaatse en begrepen dat er een opstootje was geweest en dat een aantal raddraaiers een barkruk en een koffiezetapparaat in de richting van een 32-jarige man uit Mijdrecht had gegooid. De drie lastpakken, 23 tot 36 jaar oud uit Mijdrecht en Uithoorn werden aangehouden voor verhoor.

Aangehouden na mishandeling

WOERDEN- Op zondagochtend raakten twee mensen gewond na geweld.

Er werden twee verdachten aangehouden. Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie de melding dat twee personen klappen hadden gekregen van een eigenaar van een snackcar die op het Kerkplein stond. Klanten hadden kennelijk betaald voor een hamburger maar die waren op en men kreeg geen geld terug. De discussie die hierop ontstond liep uit de hand een de 50-jarige uitbater gaf een klant een harde klap en een 27-jarige man uit Linschoten een kopstoot. De politie werd gewaarschuwd en de 50-jarige man werd aangehouden. In eerste instantie liep de man rustig mee maar hij begon zich op een gegeven moment hevig te verzetten.

Om hem tot bedaren te brengen werd pepperspray gebruikt waarna de man uiteindelijk in de politieauto kon worden gezet. Een 42-jarige vrouw uit Kamerik vond het nodig de portier van de politieauto op te trekken. Zij werd direct aangehouden.

Beiden zijn ingesloten in het politiebureau.

De klant had een dusdanige klap gekregen dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De 27-jarige man liep een gebroken neus op.