Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 17-06-2007

Belediging en mishandeling

ZEIST Een 18-jarige jongen uit Soesterberg is zondag rond 03.30 uur door politieagenten ingerekend.

Surveillerende agenten merkten de jongen op, toen hij op de Jagerlaan liep te schreeuwen. Hij vervolgde zijn weg naar de Slotlaan en begon te schelden toen hij de agenten opmerkte. De scheldpartij ging over in het uiten van belediging, waarop de man werd aangehouden. Tijdens deze aanhouding bleef hij doorgaan met schelden, probeerde zich los te rukken en maakte spugende bewegingen. Daarom moesten de agenten pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Ook werd de man geboeid. Toch gaf de man nog een kopstoot tegen een agent. De beledigingen gingen door tot in het politiebureau.

Diefstal fiets

ZEIST Op de Slotlaan werden surveillerende agenten zondag rond 03.15 uur aangesproken door een 16-jarige Zeistenaar die even daarvoor beroofd was van zijn fiets. Aan de hand van het signalement kon de politie verderop een 20-jarige Amsterdammer traceren. Hij zat nog op de gestolen fiets. Hij kon direct worden aangehouden.

Poging diefstal bromfiets

DE BILT Een alerte vrouw belde zaterdag rond 17.30 uur de politie, nadat zij had gezien dat vier jongens aan een bromfiets op de Molenkamp zaten te rommelen. Op het moment dat de politieagenten arriveerden waren zij al vertrokken. Aan de hand van de signalementen kon ter hoogte van de Beerenkuil de groep getraceerd worden. Een van hen bleek in het bezit van ijzeren onderdelen. De vier Utrechters (in de leeftijd van 13 tot 15 jaar) werden aangehouden.