Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 17-06-2007

Intensieve controle op alcoholgebruik

BAARN In het district Eemland noord controleerde de politie afgelopen weekend op verschillende locaties op alcoholgebruik in het verkeer.

Met name in de nacht van zaterdag op zondag was door de samenwerking met het Bureau Verkeer Onder Controle de intensiteit van de controles hoog. Tussen 19.15 en 02.30 uur voerden de politiemedewerkers in totaal 690 blaastesten uit. De Amsterdamsestraatweg en de Van Heutszlaan in Baarn vormden de basis van waaruit de bestuurders gecontroleerd werden.

Na de start van de controle werden in het eerste kwartier al drie autobestuurders aangehouden. Een 39-jarige inwoner van Huizen, die al zeven keer eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden, viel in de eerste minuut van de controle door de mand. Zijn rijbewijs werd ingevorderd (alcoholpromillage onbekend).

Enkele minuten, om 19.50 uur, was het de beurt aan een 54-jarige Amsterdammer. Hij noteerde bij de ademanalyse 280 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal. Een 64-jarige vrouw uit Soest viel met 230 ug/l nog net binnen de toegestane limiet. Dit was niet het geval bij een 19-jarige inwoner van Volkel. Met 420 ug/l had hij veel te veel alcohol gedronken. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Een 63-jarige inwoner van Soest ontving met 250 ug/l als uitslag van de ademanalyse een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal. Een rijverbod van drie uur viel ten deel aan een 76-jarige inwoner van Baarn. Hij kwam uit op 370 ug/l.

Op de Van Heutszlaan in Baarn bleek dat een 36-jarige Utrechter ook teveel alcohol had genuttigd. De uitslag van 430 ug/l was goed voor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Op de Van Weedestraat werd zondag rond 02.30 uur nog een 30-jarige autobestuurder aangehouden. Uit zijn ademanalyse kwam 435 ug/l naar voren, waardoor een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal op zijn naam kwam.

Naast de controle op alcoholgebruik, schreven de politieagenten nog bekeuringen uit voor onder meer het niet gebruiken van de autogordel (7 x), niet goed werkende verlichting (5 x) en niet aangeven van de richting (1 x).

Snorfietser ontkomt niet

BAARN Een 19-jarige snorfietser uit Baarn trok zaterdag rond 00.05 uur de aandacht van de politie, omdat hij op de Eemnesserweg zonder verlichting reed. Ook was het voertuig niet voorzien van een kentekenplaat. De agenten wilden de bestuurder hierop aanspreken, maar deze ging er vandoor. Ook deed hij enkele keren alsof hij wilde stoppen, maar ging toen de agenten uitstapten er toch weer vandoor. Uiteindelijk reden de agenten hem klem. In het politiebureau bleek dat hij teveel alcohol op had (205 ug/l). Zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhouding vanwege baldadigheid

BAARN Een 17-jarige jongen uit Soest is zaterdag rond 22.00 uur op de Stationsweg aangehouden. Agenten werden door mensen aangesproken dat de jongen fietsen aan het vernielen was. Inderdaad werden drie fietsen op de grond aangetroffen, alsook een jongen die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij sloeg op dat moment tegen een hek. Hij werd aangehouden, maar moest geboeid worden omdat van enige medewerking geen sprake was.

Vernielers aangehouden

BAARN Op de Laanstraat hielden agenten zaterdag rond 22.30 uur drie jongens aan voor het plegen van vernielingen. Het drietal (16- en 17-jarige Nijkerker en een 16-jarige Baarnaar) vernielden een fiets. Ook werd iets tegen de gevel van een winkel gegooid. Het drietal is voorgedragen voor een HALT-straf.