Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 17-06-2007

Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Op de Laan van Emiclaer is zaterdag rond 22.00 uur een 50-jarige Amersfoorter aangehouden. De man was bij de afslag van de A1 tegen een lantaarnpaal gereden. Hij wilde nog doorrijden, maar zijn auto gaf verderop de geest. Toen de agenten bij de autobestuurder kwamen, roken zij een alcohollucht. In het politiebureau kwam 810 ug/l uit de ademanalyse naar voren. Hierop is het rijbewijs van de Amersfoorter ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Getuige fiets-ongeval gezocht

LEUSDEN De politie is op zoek naar een mogelijke getuige van een ongeval op de Noorderinslag, dat zondag rond 03.00 uur plaatsvond. Op de kruising met de Groene Zoom trof de politie daar na een melding een gewonde 24-jarige vrouw uit Leusden aan. Zij was met haar fiets ten val gekomen en liep daardoor letsel aan haar gezicht op. Een jongen had aan passerende fietsers gevraagd om de ambulance te bellen. Hierop vertrok hij omdat hij nog naar Hoogland moest. De politie komt echter nog graag met hem in contact. Dat kan via 0900-8844.

Aanhouding van bommenmakers
AMERSFOORT Op de Garietstraat zag vrijdag rond 22.30 uur een getuige dat twee jongens mogelijk bezig waren met het maken van een bom. De gewaarschuwde politieagenten zagen in een steeg twee fietsen en een tas met benodigdheden voor het maken van een croftybom. Hierop werd besloten om te blijven posten. Dit resulteerde een uur later in de aanhouding van twee Amersfoorters van 14 en 15 jaar. Het tweetal verklaarde dat zij al enige tijd bezig waren met het maken van croftybommen en daarmee verschillende vernielingen hadden gepleegd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Daarbij zullen verschillende aangiften van vernielingen in de afgelopen periode erbij gepakt worden