Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 17-06-2007

Voetganger gewond

DOORN De politie moest zaterdag rond 23.40 uur ondersteuning verlenen bij een ongeval op de Driebergsestraatweg. Een 17-jarige fietser uit Scherpenzeel had een voetganger geraakt, die plotseling op het pad liep. De voetganger raakte hierdoor gewond aan zijn been en rug en werd vervoerd naar het Diakonessenhuis in Utrecht. Door de taalbarriere was het niet mogelijk om direct achter de personalia van het slachtoffer te komen. Dit is later alsnog gelukt. Het betrof in een 22-jarige man uit Leersum (AZC)

Controle geslotenverklaring

OVERBERG Op de Haarweg is vrijdag van 07.00 tot 09.00 uur gecontroleerd op de geslotenverklaring. In totaal twintig voertuigbestuurders werden bekeurd voor het negeren van dit verbod.

Dronken bestuurder(s)

VEENENDAAL Bij de politie kwam zaterdag rond 02.15 uur de melding binnen van een eenzijdig ongeval op de Tinneweide. Een auto met daarin vier personen was tegen een paal aangereden. Bij het voertuig stonden inderdaad de inzittenden. Maar geen van hen wilde vertellen wie gereden had. Hierop werd besloten om het viertal aan te houden. Kort hierop kwam naar voren dat een 20-jarige jongeman uit Rhenen achter het stuur had gezeten. Dit bleek niet alleen uit de verhoren, maar ook uit het feit dat hij de autosleutel op zak had.

Vechtpartij om CD

RHENEN Op de Plantsoenstraat vond vrijdag rond 23.30 uur een vechtpartij plaats. Verschillende personen stonden op de parkeerplaats te luisteren naar muziek in een auto. Een vrouw wilde echter op een gegeven moment haar CD terug. Dit ging niet erg vlot, waardoor een duw- en trekpartij ontstond. Hierdoor gingen anderen zich er mee bemoeien, waarna in korte tijd over en weer werd geslagen. Na het horen van verschillende getuigen werd door de politie een 34-jarige inwoner van Rhenen aangehouden. omdat de verklaringen van betrokkenen van elkaar afweken, geen zichtbaar letsel te zien was bij aanwezigen en ook geen aangiften van mishandeling werden gedaan, werd besloten om de aangehouden man weer in vrijheid te stellen.

Mishandeling

VEENENDAAL Aan de Brouwersstraat kreeg de politie vrijdag rond 18.00 uur de melding van een mishandeling. Een 14-jarig meisje zou daar mishandeld zijn. Ter plaatse bleek inderdaad dat een meisje, omdat zij anderen te indringend zou hebben aangekeken, geslagen was en aan haar haren was getrokken. Dit was gebeurd door twee andere 14-jarige meisjes uit Veenendaal. Het tweetal werd aangehouden en bekende schuld. Een derde 14-jarig meisje uit Veenendaal, die eveneens bij de mishandeling was betrokken, werd later door de politie aangehouden.