Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 17-06-2007

Messen in beslag genomen

NIEUWEGEIN - Na de melding van mogelijk dealen vanuit een auto aan de Mokerschans, namen politieagenten zaterdag rond 22.30 uur poolshoogte. In de auto werd een 23-jarige inwoner van IJsselstein aangetroffen. Het voertuig werd door de agenten aan een inspectie onderworpen. Het resultaat was de vondst van onder andere twee messen en kleding. Omdat de nog nieuwe kleding 'voor een zacht prijsje' door de IJsselsteiner was gekocht, werd de man aangehouden op verdenking van heling en wapenbezit.

Autokraker aangehouden

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend werden drie autokrakers aangehouden. Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto aan de Ratelaar. Agenten gingen direct ter plaatste en troffen een opengebroken auto aan. Door getuigen werd een signalement van de personen en de weggereden auto gegeven. Op de carpoolparkeerplaats aan de Rijksweg A2 werd de auto aangetroffen. Drie personen in de leeftijd van 33 tot 39 jaar uit Utrecht en Nieuwegein werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend werd een bromfietser van de snelweg afgeplukt. Omstreeks 03.40 uur zagen agenten een 38-jarige man uit Nieuwegein op zijn bromfiets over de Weg naar de Poort rijden in de richting van de Rijksweg A2. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Hij blies op het bureau uiteindelijk 675 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brand in woning

HOUTEN- Op vrijdagavond ontstond er brand in een woning aan de Leedijkerhout. Omstreeks 21.30 uur kregen brandweer en politie de melding van brand in een leegstaande woning. Ter plaatse bleek een schuur tegen de woning in brand te staan. De politie heeft een vermoeden van brandstichting en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844, Lekstroom.

Lopen over auto

NIEUWEGEIN- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij over een auto had gelopen. Omstreeks 17.50 uur kreeg de politie de melding dat een 13-jarige jongen uit Nieuwegein op het Merwedeplein over een auto was heen gelopen. De jongen werd snel achterhaald en werd aangehouden. Hij zal de schade aan de auto moeten vergoeden.

Nat pak na diefstal

NIEUWEGEIN- Op zaterdagmiddag werd een woninginbreker aangehouden. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een 30-jarige man uit Nieuwegein was gesnapt bij een diefstal uit een woning aan de Nedereindsweg. Getuigen gingen achter de man aan die wist te vluchten door weilanden en sloten. De man kon op de Utrechtseweg worden klemgereden door getuigen en hier gaf hij direct een deel van het buitgemaakte geld. De man verdween vervolgens weer maar kon later worden aangehouden door agenten. De man is ingesloten voor verhoor.

Vermeende inbreker aangehouden

IJSSELSTEIN - De politie heeft zondagochtend een 19-jarige inwoner van IJsselstein van zijn bed gelicht op verdenking van woninginbraak.

Bij de politie kwam rond 01.15 uur de melding binnen van een inbraak in een woning aan de Ereprijs. De bewoner van het huis zag bij thuiskomst dat twee mannen snel zijn woning verlieten. Hij belde hierop de politie die in de omgeving nog naar het tweetal zocht, echter zonder direct resultaat. Wel werden gestolen spullen in een tuin gevonden en kwam een identiteitskaart naar boven. Dit laatste leidde naar de IJsselsteiner, die bij de politie als veelpleger te boek staat.