Politie Groningen

Zondag 17 juni 2007

Provincie Groningen, 17-06-2007

Groningen: meisje beroofd van telefoon

Een 15-jarig meisje uit Groningen is zaterdagmiddag beroofd van haar mobiele telefoon. Ze liep samen met een even oude vriend over de Aquamarijnstraat in Groningen toen ze werd aangesproken door twee jongens. Een van hen vroeg of hij gebruik mocht maken van haar telefoon. Hierop gaf zij haar gsm af en gingen beide jongens er vandoor. Later die middag wist de gewaarschuwde politie met behulp van een goed signalement twee jongens aanhouden. De twee 16-jarige verdachten uit Groningen bekenden. Ze zijn meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster gewond

Een 72-jarige fietsster uit Groningen is zaterdagmiddag op de Pleiadenbrug in haar woonplaats gewond geraakt. Een 65-plaatsgenoot wilde de vrouw met zijn snorfiets inhalen, maar raakte haar in het voorbij gaan. Hierdoor viel zij van haar fiets. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: fietser aangereden

Een 46-jarige fietser uit Zuidwolde is zaterdagavond gewond geraakt aan zijn armen. De man reed op de Beijumerweg in Groningen toen hij vermoedelijk met opzet werd aangereden door een onbekende automobilist. Deze automobilist ging er na de aanrijding vandoor. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: bromfietser geeft geen voorrang

Een 22-jarige bromfietser uit Haren is zaterdagnacht gewond geraakt op de kruising Boterdiep-Korreweg in Groningen. Hij gaf op de kruising geen voorrang aan een 23-jarige automobilist uit Amsterdam. De bromfietser is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Hij bleek te hebben gedronken. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: agent aangevallen door beschonken bromfietser

Een 27-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Toen de man werd overgebracht naar het politiebureau werd hij vervelend. De agenten stopten de auto om hem te boeien. Buiten de auto sloeg de verdachte een van de agenten in het gezicht en klemde een arm om de nek van de diender. De andere agent was nodig om zijn collega te bevrijden. Op het bureau bleek dat de Stadjer een alcoholpromillage van 1,9 in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: beboet na belediging

Een 24-jarige inwoner van Slochteren is zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen beboet omdat hij een agent beledigde. De man liep met een glas bier over straat en werd verzocht zijn glas af te geven. Dit weigerde hij. Direct daarna probeerde hij het bier over de kleding van de agent te gooien. Toen de diender met klem zei dit niet te doen, werd hij beledigd. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Delfzijl: man schopt vrouw in buik

Bij een ruzie in de Kraaienbos in Delfzijl is zaterdagavond een 39-jarige vrouw uit Delfzijl gewond geraakt. De vrouw maakte een opmerking nadat een buurtgenoot een ruit van zijn eigen woning in had gegooid. Zij kreeg daarna een schop in haar buik. Vervolgens probeerde de man ook de voordeur te vernielen van de vrouw. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was de verdachte niet meer in de buurt. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

Enumatil: alcomobilist in sloot

Een 34-jarige automobilist uit Tolbert is zaterdagnacht op de Westerdijk in Enumatil met zijn voertuig in een sloot gereden. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, gaf hij direct aan dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Uit de ademanalysetest bleek dat hij bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: gewond na eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Sorghvlietlaan in Veendam zijn zaterdagavond twee mannen gewond geraakt. De 38-jarige automobilist uit Veendam reed met hoge snelheid door een bocht en raakte de controle over het voertuig kwijt. Hierdoor ramde hij twee palen van een nabijgelegen tankstation. De bestuurder en zijn 18-jarige passagier uit Wildervank zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De Veendammer verklaarde te hebben gedronken. Zijn rijbewijs zal door de politie worden ingenomen.

Winschoten/Hoogezand: automobilisten onder invloed

Een 47-jarige automobilist uit Grootegast is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd op de Oostelijke Rondweg in Winschoten langs de kant gezet en moest blazen. Hij had ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Hoogezand werd diezelfde nacht een 50-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden en vertrouwden het niet. Ze gaven hem een signaal om te stoppen, maar dit deed de bestuurder niet. Daarop werd hij in de Hoofdstraat klem gereden. Uit een alcoholtest bleek dat hij een alcoholpercentage van bijna 1,9 promille had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Veendam: tweetal aangehouden voor mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht in de Fregatstraat twee mannen uit Wildervank (27) en Veendam (19) aangehouden voor mishandeling. De twee hadden eerder die nacht drie mannen mishandeld in de Brinklaan. Een 30-jarige Veendammer en een 28-jarige man uit Groningen werden door een ambulance met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een 25-jarige kameraad raakte licht gewond, maar hoefde niet naar een ziekenhuis. Beide verdachten zijn ingesloten.

Oude Pekela: aanhoudingen na vechtpartij

Bij een vechtpartij in de J. van Oldebarneveldstraat in Oude Pekela zijn zaterdagavond drie personen uit die plaats aangehouden. Een groep van ongeveer twintig personen had het met elkaar aan de stok gekregen. Een 21-jarige man moest worden gepepperd, nadat hij meerdere keren op iemand insloeg. De politie hield ook een 20-jarige man en een 50-jarige vrouw uit het dorp aan. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uithuizen/Onderdendam/Ten Boer: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in het gebied van basiseenheid Uithuizen, zijn 327 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Twee bestuurders bleken te hebben gedronken. Verder kregen twee personen een boete voor het niet voeren van verlichting. Negen personen ontvingen een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1711, aantal overtredingen: 317, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Doezum, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 337, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.