Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 17 juni 2007

Werknemers beroofd van deel opbrengst bedrijf

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag zijn twee medewerkers van een elektronicabedrijf uit Roosendaal, een 34-jarige inwoner van Wouw en een 19-jarige man uit Roosendaal, bij een bank aan de Kroevenlaan door twee nog onbekende daders beroofd van een nog onbekend geldbedrag. De man uit Wouw werd rond 17:00 uur met een vloeistof in het gezicht gespoten, kort voordat hij geld van zijn werkgever wilde storten in de bankkluis. De daders zijn er vervolgens met het geld vandoor gegaan. Het tweetal is weggerend in de richting van de Luijkenlaan. De politie is een onderzoek gestart .

Rijden onder invloed

KLUNDERT: Aan de Van Gaasbeekstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige inwoner van Klundert aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol in zijn auto. Op het bureau blies hij een waarde van 705 ug/l op het ademanalyseapparaat. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie in Breda.

OUD-GASTEL: In de nacht van zaterdag op zondag is op de Rijksweg A17 een 48-jarige inwoner van Vlissingen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist slingerde enkele keren van de rechter naar de linker rijstrook waarop surveillerende agenten besloten om de man te controleren. Uit de blaastest bleek dat hij gedronken had. Op het bureau blies hij een waarde van 255 ug/l. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Over rijden onder invloed

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Diefstal motor

WOUW: Vrijdagavond tussen 21:30 en 22:30 uur is aan de Bergsestraat in Wouw een motor gestolen. Het betreft een blauwe Suzuki GS 750 met het kenteken MR-44-TP. De politie heeft de gestolen motor internationaal gesignaleerd.

Man aangehouden na vernielingen op het station Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond op het NS-station aan het Stationsplein een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Rond 21:15 uur kreeg de politie een melding dat de man vernielingen aanrichtte op het station en naar reizigers spuugde. De man had een toegangsdeur vernield en planten uit bloembakken getrokken. Op aanwijzen van een getuige kon hij door de politie worden aangehouden.

Politie houdt man aan na belediging

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen is aan de Westersingel een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Rond 03:40 uur kreeg de politie een melding van een lastige klant voor een horecabedrijf aan de Lievevrouwestraat. Agenten hadden de man eerder op de avond ook al weggestuurd, omdat hij andere stappers lastig viel. Toen de Bergenaar genoeg had van de extra politie aandacht fietste hij weg de Londonstraat in. Bij het passeren van de politiebus stak hij zijn middelvinger op, riep scheldwoorden naar de agenten en probeerde vervolgens hard weg te fietsen. Daarbij gleed zijn voet van de trapper en viel met zijn gezicht op het wegdek. De Bergenaar, die onder invloed van alcohol verkeerde, is aangehouden en direct voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Henk Snepvangers