Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 17 juni 2007

Politie houdt bezitters harddrugs aan

BREDA: Aan de Visserstraat is vrijdagavond een 25-jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man werd in een horecagelegenheid aan de Visserstraat betrapt op het bezit van een kleine hoeveelheid speed. Later in de nacht zijn twee inwoonsters van Oosterhout aangehouden (21 en 20 jaar) met enkele gebruikershoeveelheden cocaïne in hun bezit. Rond 02:00 uur werd in een café aan de Reigerstraat een 20-jarige man uit Leiderdorp aangehouden met een kleine hoeveelheid harddrugs. Rond 06:00 uur werd opnieuw aan de Visserstraat een 27-jarige Bredanaar aangehouden voor het bezit van speed. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden.

Politie neemt rijbewijzen in van beschonken automobilisten

BREDA: Aan de Lange Brugstraat is vrijdagavond een 60-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man reed rond 22:15 uur onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn vrachtwagen. Op het bureau blies hij een waarde van 580 ug/l op het ademanalyseapparaat. De politie heeft het rijbewijs van de Etten-Leurenaar ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

BREDA: Aan de Reeptiend is zaterdagavond een 43-jarige automobilist uit Polen aangehouden. Een politieman, die van zijn vrije tijd genoot, zag de man slingerend met zijn auto over de Graaf Hendrik III laan rijden. De Pool gebruikte daarbij de hele rijbaan en reed met hoge snelheid. De politieman kon hem na enige tijd tot stoppen dwingen en hield hem aan. Een surveillance eenheid nam de aangehouden man over. Op het bureau blies hij een waarde van 705 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uur heengezonden. Zijn rijbewijs heeft hij in moeten leveren.

BREDA: Aan de Torendreef is in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. De beginnende bestuurder bleek onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 545 ug/l. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs achterlaten op het bureau. Met een rijverbod van 7 uur is hij heengezonden.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Politie houdt Roosendaler aan na belediging

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Havermarkt een 27-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man beledigde rond 03:00 uur zonder enige aanleiding een surveillerende politieman. Dat kwam hem op een ritje naar het bureau te staan. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Zoon aangehouden na mishandeling moeder

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag in de wijk Kesteren een 24-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. De Bredanaar had rond 18:00 uur zijn moeder mishandeld, die voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis is overgebracht. De verdachte is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

WERNHOUT: Zondagmorgen heeft de politie aan de Sint Bavostraat een 28-jarige inwoner van Wernhout aangehouden. Bij een vechtpartij in een horecagelegenheid in de Sint Bavostraat had de man een 21-jarige inwoner van Rijsbergen met een bierfles op het hoofd geslagen. Een 21-jarige vriend van het slachtoffer heeft geprobeerd tussen beide te komen en werd daarbij door de Wernhouter op zijn gezicht geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte al vertrokken. Na enige tijd keerde de man echter terug, waarop hij op aanwijzen van enkele getuigen kon worden aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

Politie houdt tweetal aan voor openlijke geweldpleging

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Vismarktstraat twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 17 en 19 jaar mishandelde rond 02:30 uur een 21-jarige stadsgenoot. Het duo viel kort daarvoor twee vriendinnen van het slachtoffer lastig, waarbij zij de twee meisjes vastpakten. De Bredanaar sprak hen aan op hun gedrag, waarop hij een klap op zijn gezicht kreeg. De verdachten zijn ingesloten.

Politie houdt man aan voor niet voldoen aan bevel

BREDA: Aan de Reigerstraat is zondagmorgen een 25-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man was eerder in de nacht uit een horecagelegenheid gezet aan de Reigerstraat. Ook buiten was de man vervelend en verstoorde de openbare orde. Agenten stuurden de man het centrum uit, waar in eerste instantie aan werd voldaan. Toen hij echter enige tijd later weer het uitgaanscentrum in kwam, werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. Tijdens de aanhouding verzette de Bredanaar zich hevig.

Na verhoor is hij in de loop van zondagmorgen heengezonden. De man, die onder invloed van alcohol was, kon zich weinig herinneren van wat er afgelopen nacht gebeurd was.

Man aangehouden voor drugsbezit

BREDA: Aan de Galderse Meren is zondagmorgen een 27-jarige inwoner van Galder aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rond 09:00 uur in zijn auto staan op een parkeerterrein aan de Galderse Meren. Agenten vermoedde dat hij onder invloed van drugs was en stelde een nader onderzoek in. Daarbij werd een flesje GHB, een wikkel cocaïne en een zakje weed aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Drietal aangehouden voor bezit drugs

SINT-WILLEBRORD: Aan de Wilgenrijs heeft de politie zaterdagmiddag rond 17:00 uur een 19-jarige inwoner van Etten-Leur, een 17-jarige inwoner van Zundert en een 22-jarige inwoner van Sprundel aangehouden. Korte tijd daarvoor kreeg de politie een melding van een getuige die had gezien dat vanuit een auto op de Ettensebaan in Breda een vuurwapen was getoond. Agenten troffen de auto met het de drie jongens aan in de Wilgenrijs. De Etten-Leurenaar was in het bezit van een flesje GHB en Speed. De 22-jarige man uit Sprundel werd eveneens aangehouden voor bezit van GHB. De 17-jarige jongen moest mee naar het bureau vanwege het bezit van meerdere XTC-tabletten. Bij een zoeking in de woning van de 24-jarige eigenaar van de auto werd een luchtdrukpistool aangetroffen. Hij verklaarde dat hij zijn auto had uitgeleend aan zijn vriend uit Sprundel. De drugs en het pistool zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Man aangehouden na vernieling ruit

BREDA: Aan de Vaartbossen heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 02:45 kreeg de politie een melding dat de man geheel door het lint ging en vernielingen aanrichtte aan een woning. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek een ruit van de centrale toegangsdeur te zijn vernield. Op de eerste verdieping werd de Bredanaar aangetroffen en ingerekend.

Politie houdt man aan na poging diefstal fiets

BREDA: Een 21-jarige inwoner van Breda is zondagmorgen aangehouden op verdenking van een poging een fiets te stelen. Rond 04:30 uur sloeg de man een ruit in van een fietsenwinkel aan de Ginnekenweg. Een oplettende getuige zag dat en waarschuwde de politie die de Bredanaar op basis van een opgegeven signalement kon aanhouden.

Auteur: Henk Snepvangers