Politie Gelderland-Midden

Duo aangehouden na inbraakpoging

Publicatiedatum: 17-6-2007 13:30:53

ARNHEM - Een zestienjarige jongen uit Zutphen en een zeventienjarige Arnhemmer zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de Arnhemse politie aangehouden wegens een inbraakpoging bij een woning in de wijk Wellenstein. Buurtbewoners hoorden rond kwart voor twee verdachte geluiden en vermoedden dat er werd ingebroken. Nadat de politie was gewaarschuwd zagen agenten in de achtertuin van een van de woningen aan de Wellensteinlaan het duo lopen. Na een korte achtervolging te voet konden de twee worden ingerekend. Een derde persoon, die er volgens getuigen ook bij betrokken zou zijn, werd niet aangetroffen. Bij onderzoek in de omgeving werd bij enkele woningen braakschade geconstateerd. Het verdachte duo is voor onderzoek ingesloten. (07-094967)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt op verdenking auto-inbraak

Publicatiedatum: 17-6-2007 13:29:48

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 34-jarige man uit Zaandijk opgepakt op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. De zaak kwam aan het licht nadat getuigen hadden gezien dat de man op Onderlangs mogelijk zou hebben ingebroken in een geparkeerde auto. Nadat getuigen de politie hadden gewaarschuwd zagen agenten op de Oude Kraan de Zaandijker lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij het zien van de agenten zette de man het op een lopen Op het Nieuwe Plein lukte het de agenten de man in de kraag te vatten. In de auto van de man, die in de buurt geparkeerd stond, zijn onder meer een navigatieapparaat en een autoradio aangetroffen. Bovendien bleek de Zaandijker inbrekersgereedschap op zak te hebben. De man is voor onderzoek ingesloten.
(07-094954)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 17-6-2007 13:29:10

DOESBURG - De politie in Doesburg heeft zaterdagmiddag een 42-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 37-jarige echtgenote. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw bij een ruzie te hebben geslagen, onder meer met een bezemsteel. De vrouw had daarbij enkele lichte verwondingen opgelopen en waarschuwde zelf de politie. Nadat agenten het relaas van beiden hadden aangehoord werd de man meegenomen naar het politiebureau. De Doesburger bekende zijn vrouw bij de ruzie te hebben geslagen en is na verhoor vrijgelaten. Justitie besloot de man te dagvaarden.
(07-094713)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---