Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Politie vordert rijbewijs in

Hengelo

De politie hield op zaterdag 16 juni om 0.30 uur op de Breemarsweg in Hengelo een 25-jarige man uit Oldenzaal aan en vorderde zijn rijbewijs in.

Agenten hoorden een personenauto met te hoge snelheid over de Breemarsweg in Hengelo rijden richting de Haaksbergerstraat. Binnen een minuut kwam de personenauto weer met een te hoge snelheid over de Breemarsweg terug rijden. De agenten gaven de automobilist een stopteken. Zij vermoedden dat de man teveel gedronken had. Op het bureau gaf een ademanalyse aan dat de man teveel gedronken had, namelijk 0,9 promille. De politie gaf de man een rijverbod van 4 uur en maakt proces-verbaal op. (07-078758)

Politie houdt dronken bestuurder aan

Hengelo

Op zaterdag 16 juni hield de politie om 20.00 uur een 32-jarige dronken automobilist uit Vroomshoop op de Sloetsweg in Hengelo aan en vorderde zijn rijbewijs in.

Rond 19.45 uur reed de man met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan de Willem van Konijnenburgstraat in Hengelo. Vijf minuten later botste hij met zijn voertuig tegen een tegemoetkomende automobilist op de Uitslagweg in Hengelo en even later ook nog eens tegen drie geparkeerde auto's aan de Mr. P.J. Troelstraweg in Hengelo. De 32-jarige man liet zijn beschadigde auto achter op de Mr. P.J. Troelstraweg en liep in de richting van de Bornesestraat in Hengelo. Agenten troffen hem op de Sloetsweg aan. Zij vermoedden dat de man teveel gedronken had. De 32-jarige is voor zijn verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-079088)

Beginnend bestuurder krijgt van politie rijverbod

Haaksbergen

Agenten hielden op zondag 17 juni om 04.15 uur een 19-jarige automobilist uit Oldenzaal op de Eibergsestraat in Haaksbergen aan en legden hem een rijverbod op.

Omstreeks 04.00 uur zagen agenten de man slingerend over de Eibergsestraat rijden. Zij gaven hem daarom een stopteken. Op het bureau wees een ademanalyse uit dat de man teveel gedronken had, namelijk 0,95 promille. Omdat de Oldenzaler een beginnend bestuurder is, kreeg hij een rijverbod van 6 uur door de politie opgelegd. Proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt. (07-079241)

Politie vordert rijbewijs in

Wierden

De politie hield op zaterdag 16 juni om 0.30 uur op de Enterweg in Wierden een 27-jarige man uit Enter aan en vorderde zijn rijbewijs in.

De 27-jarige automobilist reed over de Enterweg in Wierden in de richting van Enter. In de bocht kwam hij met zijn rechterwielen in de berm terecht. De 27-jarige stuurde vervolgens scherp naar links en kwam hierdoor op de linkerweghelft terecht. Een 42-jarige automobilist uit Wierden en zijn 17-jarige inzittende uit Wierden kwamen de 27-jarige automobilist tegemoet en een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.

De 27-jarige automobilist moest voor zijn verwondingen door een ambulance meegenomen worden naar het ziekenhuis. Agenten vermoedden dat de 27-jarige man teveel gedronken had. De politie maakt proces-verbaal op. (07-078772)

Man met mes door politie aangehouden

Enschede

Agenten hielden op vrijdag 15 juni om 20.55 uur op de Wesseler-Nering in Enschede een 43-jarige dronken man uit Enschede aan stelde hem in verzekering.

Een medewerker van een winkel aan de Wesseler-Nering in Enschede werd twee keer bedreigd door de 43-jarige man uit Enschede. Deze medewerker, een 38-jarige man uit Enschede had eerder die dag de 43-jarige man in de winkel verzocht met een mandje te winkelen. Daarop bedreigde de 43-jarige de medewerker met een mes. De politie hield de 43-jarige aan, nam hem mee naar het bureau en liet hem na verhoor weer vrij. Vervolgens is de 43-jarige Enschedeër terug gegaan naar dezelfde winkel aan de Wesseler-Nering in Enschede. Op een bankje voor de winkel nuttigde hij alcohol en bedreigde de medewerker opnieuw. Hierop hield de politie de dronken man aan en stelde hem in verzekering. (07-078684)

Politie houdt vier winkeldieven aan

Almelo

Agenten hielden op vrijdag 15 juni omstreeks 20.00 uur vier verdachten van aan. Zij werden verdacht van een eerder die dag gepleegde winkeldiefstal bij een winkel aan De Galerij in Almelo.

Een oplettende getuige zag op genoemde datum rond 11.00 uur drie verdachten bij een winkel aan De Galerij in Almelo vier flesjes parfum stelen. De verdachten van 36, 33 en 38 jaar waren afkomstig uit Antwerpen (2x) en Bergim. Een medewerkster van de winkel achtervolgde de verdachten door het centrum van Almelo maar raakte ze kwijt. Een oplettende getuige zag dat de 38-jarige man op De Grenzen in Almelo een tas in de bosjes verstopte en meldde dit aan de politie. Agenten postten daarna bij de verstopte tas totdat een 33-jarige verdachte, afkomstig uit Haarlem, omstreeks 20.00 uur de tas uit de bosjes op De Grenzen haalde. Hij reed vervolgens weg in een auto. Agenten achtervolgden de auto door Almelo. Op de Beatrix de Rijksweg in Almelo blokkeerden agenten met een bus de weg en konden alle vier de inzittenden, de vier verdachten, worden aangehouden. (07-078398)

Politie treedt op bij vechtpartij

Hengelo

De politie hield op zondag 17 juni om 04.40 uur drie mannen in de leeftijd van 25 (2x) en 22 jaar aan, allen afkomstig uit Almelo. Dit gebeurde bij een café aan de Marktsteeg in Hengelo. Alledrie de verdachten zijn door de politie in verzekering gesteld.

Bij een café aan de Marksteeg ontstond om onbekende reden een vechtpartij. Een grote groep mensen raakten hierbij betrokken. De politie was snel met meerdere agenten ter plaatse. In samenwerking met de portiers zorgden zij ervoor dat de rust wederkeerde. De drie verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en daar door ambulancepersoneel ter plaatse aan hun verwondingen geholpen. Eén slachtoffer is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een portier van het café liep door de vechtpartij ook letsel op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. (07-079286)

Dronken man valt fietser aan

Enschede

Op zondag 17 juni hield de politie om 01.00 uur op de Wesselerbrinklaan in Enschede een 37-jarige dronken man uit Enschede aan en stelde hem in verzekering.

De 37-jarige was op een feest aan de Wesselerbrinklaan in Enschede en had daar alcohol gedronken. Om onbekende reden werd hij aan het einde van de avond agressief. Andere gasten van het feest verzochten hem daarom weg te gaan. Met moeite kon een groepje gasten hem in bedwang houden en begeleidden hem naar de straat. Buiten viel de 37-jarige een toevallig passerende fietser, een 20-jarige jongen uit Enschede, aan. Het groepje gasten trok de 37-jarige van de fietser af en hielden hem bij de fietser weg tot de politie kwam. De politie maakt proces-verbaal op. (07-079190)

Verkeersongeval met letsel

Enschede

Op de Glanerbruggeweg in Enschede kwam op zaterdag 16 juni om 12.10 uur een 41-jarige man uit Enschede in aanrijding met een ree die plotseling overstak. De man reed op een motor en kon de ree niet meer ontwijken. De 41-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Politie maakt proces-verbaal op. (07-078918)

Ambt Delden

Op vrijdag 15 juni om 08.00 uur reed een 26-jarige vrouw uit Delden op de Rijksweg in Ambt Delden tegen een stilstaande auto op de weg aan. Hierdoor reed de automobilist tegen van de stilstaande auto tegen een auto voor hem aan.

De voorste auto werd bestuurd door een 56-jarige man uit Oldenzaal die linksaf wilde slaan naar het tankstation. In de auto achter hem wachtte een 25-jarige man uit Delden tot hij afsloeg. De 26-jarige vrouw kwam er juist aan rijden en merkte de verkeerssituatie te laat op. Ze kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 25-jarige bestuurder uit Delden is met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Politie maakt proces-verbaal op. (07-078254)

Losser

Op de Enschedesestraat in Losser kwamen op vrijdag 15 juni om 14.30 uur twee personenauto's in aanrijding.

Een 26-jarige vrouw uit Losser reed over de Enschedesestraat, uit de richting van Losser en ging in de richting van Enschede. Voor haar reed in dezelfde richting een 35-jarige vrouw uit Enschede. Door de noodzaak van het verkeer moest de 35-jarige remmen. De 26-jarige vrouw was niet in staat ook tijdig te remmen, waardoor een aanrijding ontstond. De 35-jarige bestuurster is met onbekend letsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Politie maakt proces-verbaal op. (07-078513)

Gerdien Rotgers & Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --