Politie Gelderland-Zuid

Autokraker overlopen

Nijmegen, 17-06-2007 o Zaterdagnacht is een 32-jarige Nijmegenaar in zijn woonplaats aangehouden voor inbraak in een auto. Rijdend, fietsend en rennend zaten agenten achter de verdachte aan.

De autobezitter zag enkele mannen zich verdacht rond zijn auto ophouden en vervolgens een raampje inslaan. Na een greep naar het navigatiesysteem gingen de verdachten er vandoor. Door verschillende politieautos werd in de omgeving van de Geerkamp naar de daders gezocht

Een agent zette lopend de achtervolging in op enkele rennende mannen. Toen hem een fietser passeerde, leende hij zijn fiets. De agent zag dat een van de verdachten met een fiets wegreed richting Zwanenstraat. Deze man werd door de agent ingehaald en aangehouden op de Kluijskamp. Een bewoonster van deze straat heeft de politieagent geholpen, toen de verdachte herhaaldelijk naar zijn jaszak greep, waar een schroevendraaier in zat.

De verdachte is aangehouden en de fiets in beslag genomen. Deze bleek namelijk elders gestolen te zijn. Daarnaast bleek dat de man nog 717 dagen detentie tegoed te hebben. Het onderzoek naar de autokraak loopt nog. (01)

Laatst gewijzigd 17-06-2007 14:50 | © Politie Gelderland-Zuid |