Verzamelpersbericht zaterdag & zondag

's-Hertogenbosch, 17-06-2007

POLITIE LOST GEWELDDADIGE BEROVING OP

s-Hertogenbosch De politie heeft het onderzoek naar een straatroof die plaatsvond op de Rompertsebaan op 18 april jl. en waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte, afgerond. In totaal zijn drie verdachten aangehouden, waarvan er twee nog vast zitten.

Drie Bosschenaren aangehouden

De politie heeft zaterdagmorgen een 17-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een gewelddadige tasjesroof te hebben gepleegd samen met een 19-jarige Bosschenaar die donderdagmorgen in zijn woning is aangehouden. Donderdagmiddag is nog een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op het politiebureau waar hij zich kwam melden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de straatroof.

Nijmeegse vrouw met geweld van tas beroofd

Op 18 april deed een 22-jarige vrouw uit Nijmegen aangifte bij de politie. Zij was die middag op de Rompertsebaan van haar schoudertas beroofd door twee jongens op een scooter. Ze werd van achteren benaderd door de verdachten. De 17-jarige greep naar de tas en de 19-jarige gaf gas. De vrouw werd enkele meters door de scooter meegesleurd. Ze raakte ernstig gewond in het gezicht en moest in het ziekenhuis geopereerd worden.

Twee verdachten zitten nog vast

De politie stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachten. De 18-jarige had weet van de beroving, maar bleek er niet aan te hebben deelgenomen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De andere twee zitten nog vast en zijn in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.


---

---

POLITIEAGENTEN MISHANDELD DOOR 17-JARIGE

Oss De politie heeft in de nacht van 15 op 16 juni op de Hooghuisstraat een 17-jarige man uit Berghem aangehouden, waarbij de verdachte zich hevig verzette en geweld gebruikte tegen vier agenten. Twee van hen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. De agenten deden aangifte van (zware) mishandeling.

Aanleiding

De verdachte had die nacht al meerdere keren in het uitgaansgebied van Oss ruzie gezocht met andere mensen. Toen de politie hem zonder licht zag fietsen, werd hem een bekeuring aangezegd. Hij kon zich tevens niet legitimeren waarvoor de agenten hem wilden aanhouden.

Verdachte geeft kopstoot, twee agenten gewond

De verdachte reageerde agressief tijdens de aanhouding, schold de agenten uit en weigerde elke medewerking. Een 30-jarige Ossenaar verhinderde de aanhouding, waardoor de agenten pepperspray moesten gebruiken. De man uit Berghem ging door het lint en deelde een paar rake kopstoten uit. Twee agenten raakten gewond. Twee toesnellende agenten werden door de verdachte geschopt en geslagen.

Inzet politiehond

De politiehond moest worden ingezet om een tiental omstanders op afstand te houden. Een 15-jarige Ossenaar trapte naar de hond en werd in zijn enkel gebeten. De Ossenaar is zaterdagmiddag ingesloten in het politiebureau waar hij als verdachte is gehoord voor het beletten/belemmeren van de aanhouding. De 17-jarige man uit Berghem is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld. De 30-jarige Ossenaar moet nog als verdachte worden gehoord.


---

---

Politie pakt aanrander

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdag een 36-jarige Spanjaard aangehouden op het station Den Bosch. De man had in de trein een 20-jarige Bossche onzedelijk betast. De man bleek tevens illegaal in Nederland te verblijven. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De Bossche werd ter plaatse opgevangen door de conducteur en een gearriveerde politie-eenheid. Die bracht haar naar het politiebureau waar ze aangifte deed bij de afdeling zeden.

Dronken automobilist zonder rijbewijs rijdt tegen lantaarnpaal

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdag in de namiddag een 27-jarige Bosschenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed op het Wielsem met de auto tegen een lantaarnpaal waarbij zijn bijrijder lichtgewond raakte. De Bosschenaar bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Politie houdt vier Bosschenaren aan voor verboden wapenbezit

's-Hertogenbosch - De politie heeft vrijdagmiddag op het Brugplein vier Bosschenaren aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Eén van hen, een 26-jarige Bosschenaar had vanuit een rijdende auto, terwijl hij uit het portierraam hing, een voorwerp wat leek op een vuurwapen gericht op de automobilist die achter hem reed. Surveillerende agenten zagen dit en zetten direct de achtervolging in. Beide autos werden klemgereden op het Brugplein. Daar werd de 26-jarige Bosschenaar aangehouden, evenals twee Bossche vrouwen bij wie hij in de auto zat. De verdachte verklaarde ter plekke dat het een balletjespistool was en dat hij het voor de grap gericht had op de andere automobilist, een 24-jarige Bosschenaar die een vriend zou zijn. Ook hij werd aangehouden. Afzonderlijk van elkaar verklaarden alle vier in het verhoor dat het inderdaad een misplaatste grap betrof. De politie heeft nog gezocht naar het verboden speelgoedpistool, maar niet gevonden. De munitie (23 balletjes) werd wel aangetroffen en inbeslaggenomen. Tegen de 26-jarige Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit.

Politie betrapt Bossche veelpleger bij gestolen auto

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 15 op 16 juni een 31-jarige Bossche veelpleger aangehouden op de Amsterdamstraat. Hij wordt verdacht van (betrokkenheid bij) autodiefstal en/of heling. De auto-eigenaar, een 25-jarige Eindhovenaar deed aangifte bij de politieregio Zuid Oost. Dankzij de melding van een oplettende getuige ging de politie ter plaatse en trof de veelpleger aan bij de auto waarvan de bedrading was doorverbonden. De vermoedelijke bestuurder ging er bij het zien van de agenten vandoor. Naar hem wordt nog gezocht. In belang van het verdere onderzoek is de Bossche veelpleger inverzekeringgesteld. De gestolen auto is inbeslaggenomen voor sporenonderzoek.

Zakkenrolster aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmorgen op het station Den Bosch een 29-jarige zakkenrolster uit Rotterdam aangehouden. Een getuige zag dat de vrouw iets wegnam uit de schoudertas van een oudere vrouw die voor haar de trein instapte. De getuige, een 32-jarige man uit Waalwijk heeft de zakkenrolster aangehouden en de conducteur erbij geroepen. Die heeft de vrouw daarna overgedragen aan de politie. Ze is ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk heeft ze een gsm-telefoon uit de tas gestolen en deze vervolgens weggemaakt. Tegen de zakkenrolster is proces-verbaal opgemaakt.

Man met harddrugs op verboden terrein aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag een 46-jarige man uit Haarsteeg aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Hij bevond zich op verboden terrein bij een school aan de Celciusstraat en was in het bezit van drie bolletjes, vermoedelijk cocaïne. Ook kon hij zich niet legitimeren. De politie heeft voor genoemde feiten proces-verbaal opgemaakt en de drugs inbeslaggenomen ter vernietiging. De verdachte was samen met een 35-jarige plaatsgenoot op het schoolterrein. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt.

Politie neemt auto met hond in beslag

Vlijmen De politie heeft zaterdagmiddag een 47-jarige vrouw uit Vlijmen bij haar woning aangehouden. Haar hond en haar auto heeft de politie inbeslaggenomen. Ook had de Vlijmense nog voor ruim 400 euro aan boetes open staan bij het CJIB.

De politie ging ter plaatse naar aanleiding van meerdere meldingen van bezorgde buurtbewoners dat de vrouw haar hond de hele dag in de auto liet zitten. In de auto was geen water voor het dier en er stond ook geen raampje open voor ventilatie. Een hond kan dan door de hitte bezwijken. De auto bleek tevens niet verzekerd. De politie heeft deze af laten slepen omdat een onverzekerde auto niet op de openbare weg mag staan. De hond is op een ander adres ondergebracht. De politie heeft de Dierenbescherming in kennis gesteld. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Ze krijgt een week de tijd om haar auto te laten verzekeren, waarna ze deze op kan halen. De openstaande boetes heeft ze betaald.

Politie pakt Bosschenaartjes voor diefstal snorfiets

Rosmalen De politie heeft vrijdagavond op Hintham in Rosmalen twee minderjarige Bosschenaren aangehouden voor diefstal van een snorfiets die ze even daarvoor hadden weggenomen op de Zuidwillemsvaart te Den Bosch. De 22-jarige eigenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Tegen de Bosschenaartjes (14 en 15 jaar) is proces-verbaal opgemaakt waarvan de ouders in kennis zijn gesteld.

Mannen met drugs aangehouden

Rosmalen De politie heeft zaterdagavond op de Oude Baan twee Bosschenaren (18 jaar) aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Ze waren in het bezit van drugs. Eén van hen, een veelpleger, had een kleine hoeveelheid hasj bij zich. De andere Bosschenaar was in het bezit van vijf gripzakjes, vermoedelijk cocaïne. Met zijn toestemming doorzocht de politie zijn slaapkamer in zijn ouderlijke woning. Daar werd in totaal 9,5 gram cocaïne, een XTC-pil, een weegschaal en een grote hoeveelheid gripzakjes met witte poederresten inbeslaggenomen. De Bosschenaar is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Dronken motorrijder laat bijrijdster gewond achter na valpartij

Esch De politie heeft vrijdagmiddag een 22-jarige man uit Esch in zijn woning aangehouden voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval waarbij hij zijn 20-jarige huisgenote zwaargewond achterliet. Op de Koolwijksestraat kwamen de man en zijn bijrijdster met de motor ten val omdat een hond plots de weg overstak. De vrouw bleef na de val roerloos liggen. De man ging er te voet vandoor. Beiden droegen geen helm, noch beschermende motorkleding. De vrouw werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man werd even later in zijn woning aangehouden. Hij bleek danig onder invloed van alcohol. Tevens was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de motor bleek niet verzekerd. Hij verklaarde weggevlucht te zijn omdat hij geschrokken was.

Oneerlijke vinder aangehouden

Veghel De politie heeft zaterdagavond met behulp van de spoorwegpolitie op het station in Eindhoven een 38-jarige Portugees aangehouden. De man had in Veghel een tas gevonden die eigendom bleek van een 71-jarige Veghelse. De Portugees had met de pinpas van de vrouw bij een bank in Veghel ruim 1000 euro gepind en was daarna op de trein naar Eindhoven gestapt. In Eindhoven maakte de Portugese man amok en werd aangehouden door de spoorwegpolitie. Daarna is hij overgebracht naar het politiebureau aan de Vogelstraat waar hij is ingesloten. In zijn fouillering trof de politie de pinpas en het gestolen geld aan.

Politie pakt jongeren voor vernieling

Veghel De politie heeft in de nacht van 16 op 17 juni drie jongeren aangehouden (22 en 23 jaar) voor het plegen van vernielingen op het Stadhuisplein. Daar hadden ze kraampjes vernield en planten uit de plantenbakken getrokken. Een oplettende getuige meldde de vernieling. Dankzij het opgegeven signalement heeft de politie de drie jongeren in hun woonplaats aangehouden op het Stadhuisplein. Tegen alledrie is proces-verbaal opgemaakt.

Autodief rijdt tegen boom

Volkel De politie heeft zaterdagmiddag een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Heikantstraat voor autodiefstal. De 49-jarige auto-eigenaar uit Wijk bij Duurstede deed aangifte. Zijn auto was weggenomen van de Zeelandsedijk bij de Vliegbasis Volkel.

De autodief was achter het stuur onwel geworden en reed op de Heikantstraat tegen een boom. De politie constateerde dat het portierslot en stuurslot van de auto verbroken waren. De autodief bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. De rijbevoegdheid was hem in 2004 al ontzegd. De politie heeft hem aangehouden en later in het ziekenhuis verhoord. Hij bekende de autodiefstal te hebben gepleegd.

Man vernielt winkelruit en klimt in woning bejaarde vrouw

Oss De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige man uit Ravenstein aangehouden op de Oude Molenstraat in Oss. De man had een winkelruit vernield en was daarna de nabij gelegen woning van een 76-jarige vrouw binnengeklommen via het raam aan de achterzijde. De vrouw schrok zich een hoedje toen zij de vreemde man in haar huiskamer zag staan. Ze rende naar buiten en belde bij haar buren de politie. Die heeft de verdachte in de woning van de bejaarde vrouw aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en was in de war. Hij is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor mishandeling

Boxmeer De politie heeft in de nacht van 16 op 17 juni een 18-jarige man uit Boxmeer in zijn woning aangehouden. Hij had op het Burgemeester Hengstplein een 19-jarige plaatsgenoot mishandeld. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en werd door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. De politie heeft naar aanleiding van het opgegeven signalement de verdachte even later in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Inbreker aangehouden

Boxmeer De politie heeft vrijdag een 28-jarige man uit Gennep aangehouden in een weiland aan de Voordtstraat te Beugen. Hij wordt verdacht van diefstal/inbraak bij een bedrijf aan de Hoogeindsestraat in Rijkevoort. Om op het bedrijventerrein te komen, had hij een hek vernield en getracht metalen platen te stelen. Dankzij de melding van een oplettende getuige ging de politie ter plaatse. De agenten zagen de verdachte te voet wegvluchten. Hij verstopte zich in een weiland waar hij is aangehouden. Zijn auto is inbeslaggenomen; daarin lagen diverse goederen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. De politie zet het onderzoek voort waarvoor de verdachte inverzekeringgesteld is.

Laatst gewijzigd 17-06-2007 14:46 | © Politie Brabant-Noord