Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaren verdacht van gewelddadige straatroof

Publicatiedatum: 17-6-2007 15:09:00

EDE - Vier Edenaren in de leeftijd van zeventien tot en met twintig jaar zijn zondagochtend vroeg door de politie in hun woonplaats opgepakt in verband met een straatroof. De vier zouden rond kwart voor vier op de Waterloweg een achttienjarige plaatsgenoot onder dreiging met geweld hebben beroofd van onder meer zijn geld. Daarbij zou ook een mes gebruikt zijn. Na het voorval gingen de Edenaren er met de buit vandoor. Het slachtoffer wist kort daarna de politie te waarschuwen waarop agenten direct in de omgeving op zoek gingen. Dat leverde uiteindelijk de aanhouding op van de vier Edenaren, die aan het opgegeven signalement bleken te voldoen. De vier zijn voor onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (07-095026)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkelier aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 17-6-2007 15:07:35

BARNEVELD - De politie heeft zaterdag een winkelier uit het centrum van Barneveld aangehouden wegens mishandeling. De man zou met hete koffie hebben gegooid naar een klant nadat er onenigheid was ontstaan over een klacht. Het slachtoffer, een 45-jarige Barnevelder, had bij het voorval brandwonden opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens de winkelier was de Barnevelder komen klagen over een product uit zijn winkel. Toen beiden het niets eens werden zou er tussen beiden over en weer geduwd zijn. Op een gegeven moment zou de winkelier een kan hete koffie hebben gepakt en daarmee naar het slachtoffer hebben gegooid. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de winkelier aan. Zowel de winkelier als het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.
(07-094680)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Renkumer (14) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 17-6-2007 15:07:00

WAGENINGEN - Een veertienjarige jongen uit Renkum is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Wageningen. Het slachtoffer zat achterop een tandemfiets, die bestuurd werd door zijn vijftienjarige zus. Het meisje was bij de aanrijding ongedeerd gebleven. Het ongeval gebeurde rond half vier op de kruising van de Hollandseweg met de Marterlaan. Volgens de politie kwam het Renkumse duo op de kruising in botsing met een 49-jarige automobilist uit Wageningen, die vanaf de Marterlaan de kruising was opgereden. De man had vermoedelijk geen voorrang verleend. De Renkumse jongen had als gevolg van de aanrijding verwondingen opgelopen aan zijn hoofd en diverse ledematen. De automobilist had niet gedronken, aldus de politie. (07-094776)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder raakt rijbewijs kwijt na aanrijding
Publicatiedatum: 17-6-2007 15:06:25

KOOTWIJKERBROEK - De Barneveldse politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige automobilist uit die plaats. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol betrokken te zijn geraakt bij een aanrijding op de Tjaskerstraat in Kootwijkerbroek. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Omstreeks tien uur die avond zou de Barnevelder tegen een geparkeerde auto zijn gebotst. Volgens getuigen maakte de man een beschonken indruk. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Barnevelder en namen hem mee naar het politiebureau voor een ademonderzoek. De man weigerde echter daaraan mee te werken. Daarop werd het rijbewijs van de Barnevelder ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document.
(07-094884)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie vordert rijbewijs van taxichauffeur in

Publicatiedatum: 17-6-2007 15:05:56

NIJKERK/AMERSFOORT - De politie van Nijkerk heeft zondagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige taxichauffeur uit Amersfoort. De man was binnen de bebouwde kom van Nijkerk betrapt met snelheden van ruim boven de 100 km/u. De Amersfoorter trok rond vijf uur de aandacht van de agenten toen hij met hoge snelheid over de Nijkerkerstraat reed. Na een achtervolging kon de man in Amersfoort tot staan gebracht worden. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs. (07-095048)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Heelsumers aangehouden na ongeval, Doorwerther gewond
Publicatiedatum: 17-6-2007 15:04:46

DOORWERTH - Twee Heelsumers van 24 en 49 jaar zijn vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van het doorrijden na een ongeval in Doorwerth. Een 30-jarige automobilist uit Doorwerth had daarbij nek- en rugklachten opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Op de kruising van de Reeënlaan met de Hertenstraat raakte de Doorwerther betrokken bij een aanrijding met een andere auto, waarvan de bestuurder doorreed. Nadat de politie was gewaarschuwd verscheen de 49-jarige Heelsumer die zich opwierp als de chauffeur. De man werd daarop aangehouden maar volgens omstanders zou er iemand anders achter het stuur hebben gezeten. Nader onderzoek bracht de 24-jarige Heelsumer in beeld als verdachte. Nadat de 49-jarige man had opgebiecht niet de bestuurder te zijn geweest werd hij vrijgelaten. Zijn 24-jarige plaatsgenoot werd daarop thuis aangehouden. Daar bleek ook de bewuste auto te staan die vervolgens voor onderzoek werd meegenomen. De wagen bleek niet te zijn verzekerd. De 24-jarige Heelsumer bleek bovendien niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man ontkende echter zelf gereden te hebben en is na verhoor vrijgelaten. Het onderzoek naar de zaak loopt nog, aldus de politie.
(07-094449)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrachtauto gekanteld, chauffeur met schrik vrij
Publicatiedatum: 17-6-2007 15:03:29

LUNTEREN - Op de Scharrenburgersteeg in Lunteren is vrijdagavond een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur, een 53-jarige man uit Deventer, was daarbij met de schrik vrijgekomen. Volgens de trucker was hij rond half zes met zijn wagen geladen met papier op weg van Barneveld richting Lunteren. Op een gegeven moment had hij moeten uitwijken voor een tegemoet komende hooiwagen. Door de zachte berm was de vrachtwagen weggezakt en uiteindelijk gekanteld. Een takelbedrijf heeft de truck weer overeind gezet. Voorzover bekend was er geen grote schade. Bij de trucker was geen drankgebruik geconstateerd, aldus de politie. (07-094341)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---