Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 21 bekeuringen uit bij openbare orde actie
Datum: 17-06-2007
Tijd bericht: 16:11
Plaats: Echt Susteren
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag samen met de gemeente, Prorail en de spoorwegpolitie op diverse locaties een gezamenlijke openbare orde actie gehouden. Bij deze actie, die duurde van 22.00 uur tot 03.00 uur, zijn in totaal drie personen aangehouden en 21 bekeuringen uitgeschreven.

De politie heeft twee personen aangehuden die zich niet konden legitimeren na staandehouding in verband met drankgebruik op de openbare weg. Een minderjarige werd aangehouden vanwege openbare dronkenschap. De overige bekeuringen waren voor ondeugdelijke verlichting (8), hangen in portiek (5), foutparkeren (5), niet voldoen aan identificatieplicht (2) en onverzekerd besturen van een auto. Er hebben zich geen onregelmatigheden bij het spoor voorgedaan. Ook constateerde de gemeente geen geluidsovertredingen.
Doel van de actie
De politie controleerde en hield toezicht op wildplassen, schijnvechten of orde verstorend gedrag, openbare dronkenschap, vernielingen en baldadigheid en alle voorkomende onregelmatigheden inzake de openbare orde. Hierbij was er sprake van een zogenaamd zero tolerance beleid in het uitgaanscentrum van Echt als bij de toegangswegen. De gemeente controleerde diverse horecagelegenheden door middel van geluidsmetingen. Prorail controleerde in samenwerking met de spoorwegpolitie, de verschillende spoorwegovergangen en langs het spoor op baldadigheid, spoorlopen en vernielingen die aan en om het spoor gepleegd worden.