Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 17 juni 2007

Maastricht; Maastrichtenaar mishandeld en bestolen

Twee mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Sint Maartenslaan in Maastricht een 37-jarige inwoner uit die plaats mishandeld.

Het slachtoffer moest met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar moest zijn bovenlip worden gehecht.

Op aanwijzing van enkele getuigen kon de politie vrij snel na de mishandeling op de Spoorweglaan twee verdachten aanhouden. Het zijn een 22-jarige inwoner van Berg en Terblijt en een 21-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is.

Het slachtoffer was rond 01.00 uur op zijn fiets op weg naar Wijck om daar naar een café te gaan. Op zeker moment werd hij, volgens hem zonder enige aanleiding, van zijn fiets geslagen. Nadat het slachtoffer op de grond -lag werd hij geschopt. Later bleek dat het slachtoffer zijn fiets, bril en mobiele telefoon kwijt was.

Wat de aanleiding is geweest is onduidelijk.

De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Brunssum; dief betrapt en overmeesterd

Vrijdagmiddag werd bij een woning aan de Trichterweg in Brunssum een 36-jarige inwoner uit die plaats aangehouden, die doende was gereedschap te stelen uit een bestelbus die bij een woning op de oprit stond.

De dader, werd overlopen door de bewoner van het pand. Toen die de man aansprak op zijn vreemde gedrag, werd deze agressief en sloeg hij naar de bewoner. Hierop overmeesterde deze de man en hield hem in bedwang totdat de politie arriveerde.

Kort vóór het incident op de Trichterweg was de aangehouden Brunssummer een woning aan de Zonnestraat in Brunssum binnen geslopen. Daar kwam hij oog in oog te staan met de bewoonster. Nadat de man de woning had verlaten, bleek de beurs van de vrouw uit haar tas te zijn gestolen.

Op een bromscooter die de man bij zich had, vond de politie een autoradio en enkele kledingstukken met de prijskaartjes er nog aan. Vermoedelijk zijn deze spullen van diefstal afkomstig.

De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Valkenburg; geruzie in auto om dronken automobiliste

Het feit dat een medepassagier niet wilde dat de bestuurster van een auto in dronken toestand verder reed, was voor agenten zaterdagnacht aanleiding om in te grijpen.

De politiemensen zagen dat een auto op de Burgemeester Henssingel slingerend reed en dat de bestuurster ter hoogte van een voetgangersoversteekplaats zonder enige reden plotseling remde en stopte.

Omdat een blaastest tot tweemaal toe niet volgens de regels werd uitgevoerd, werd van de bestuurster, een 50-jarige inwoonster van Valkenburg, een bloedmonster genomen.

De auto waarin de vrouw reed, had aan de voorzijde kennelijk verse schade, vermoedelijk veroorzaakt bij een aanrijding.

Het rijbewijs van de vrouw wordt ingenomen.

Klimmen; gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

In de nacht van zaterdag op zondag vond er rond 02.35 uur op de A79 ter hoogte Barrier een eenzijdig verkeersongeval plaats, waarbij drie inzittenden van de auto gewond raakten.

De gewonden zijn een 45-jarige inwoner van Kerkrade, die achter het stuur zat, een 41-jarige inwoner van Wijnandsrade en een 22-jarige inwoner van Simpelveld.

De Simpelveldenaar werd met, naar het zich liet aanzien, ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht. De andere twee gewonden werden naar het ziekenhuis in Heerlen vervoerd. De verwondingen van de drie inzittenden bleken later mee te vallen.

De auto reed in de richting van Heerlen, schoof op zeker moment dwars over de weg, botste vervolgens tegen de vangrail en kwam op de linker rijstrook tot stilstand. De auto was total loss.

Hoe de aanrijding is gebeurd, is nog onduidelijk. De bestuurder verklaarde tijdens een uitwijkmanoeuvre de macht over het stuur te hebben verloren.

In verband met het onderzoek van de dienst Verkeersongevallenanalyse en het opruimen van de ravage werd een deel de A79 vanuit Maastricht richting Heerlen enkele uren voor alle verkeer afgesloten.

Nadat het deel van de autosnelweg bij de afrit Klimmen voor alle verkeer was afgesloten, reed een auto, bestuurd door een 21-jarige inwoner van Bunde gewoon voorbij de afzetting en passeerde ook een tweede politieauto met zwaailicht, die vlak bij het ongeval stilstond, om vervolgens een tiental meters vóór de ravage te stoppen. Deze bestuurder was een beginnende bestuurder, die teveel alcohol op had. Hij blies 0,9 promille en moest zijn rijbewijs inleveren.

Stein; automobilist onder invloed verleent geen voorrang

Zaterdagavond vond er op de kruising van de Moutheuvelsweg en de Ledderkenstraat in Stein een aanrijding plaats tussen twee personenauto's, terwijl een van de bestuurders onder invloed van alcohol verkeerde.

De aanrijding, waarbij alleen materiele schade ontstond, gebeurde toen een 50-jarige inwoner van Stein met zijn auto geen voorrang verleende aan een andere auto, die bestuurd werd door een 42-jarige inwoonster van Elsloo.

De man uit Stein had teveel alcohol op. Hij blies 2,1 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brunssum; vrouw op straat aangevallen

Een 45-jarige inwoonster van Brunssum werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op het lindeplein in haar woonplaats door een tot nu toe onbekende persoon aangevallen en naar de grond gewerkt.

Het slachtoffer bleef ongedeerd. De vrouw hield er alleen een pijnlijke hals aan over. Zij was omstreeks 02.30 uur na een bezoek aan een horecagelegenheid aan het Lindeplein, op weg naar haar woning, toen zij plotseling een koord of een lint om haar nek voelde en naar de grond werd getrokken. Dat gebeurde door iemand die haar van achteren was genaderd. Hierna vluchtte de dader. Even later schoten twee getuigen de vrouw te hulp. Zij gaf daarbij aan dat zij haar weg naar huis zou willen vervolgen.

Omdat deze getuigen de situatie als ernstig inschatten, waarschuwden zij de politie. Deze spoorde het slachtoffer op, waarna zij haar verhaal deed en aangifte deed. De politie neemt de zaak hoog op en gaat uit van een poging tot aanranding, verkrachting of beroving. Zij houdt ook rekening met de mogelijkheid dat er twee daders zijn geweest.

De districtsrecherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden (0900 - 8844).

Hoensbroek; winkelinbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een winkel aan de Pastoorskuilenweg in Hoensbroek.

Beveiligingsmedewerkers van de kermis, ontdekten omstreeks 03.45 uur de inbraak en waarschuwden de politie. Een van de daders is gevlucht in de richting van de woningen aan de Zandstraat. De daders zijn aan de achterzijde het pand binnen gedrongen.

Wat er is gestolen is nog niet bekend.

De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --