Politie Drenthe

Zondag

Assen, 17-06-2007

Politie lost diefstallen begraafplaats op
NIEUW WEERDINGE - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de diefstallen die onlangs zijn gepleegd op de begraafplaats aan het Weerdingerkanaal ZZ. Het gaat om meisjes van 11 en 13 jaar oud uit Nieuw Weerdinge. Beiden hebben inmiddels bekend. De meisjes zijn meerdere keren op de begraafplaats geweest en hebben diverse spullen weggenomen. Deze hebben ze met name verstopt in de bosjes bij de begraafplaats. De meeste goederen zijn inmiddels terug bij de eigenaren doordat er kijkdagen zijn geweest. Afgelopen vrijdag zijn nog eens 12 voorwerpen teruggevonden op aanwijzing van één van de meisjes. Gedupeerden krijgen op maandag 18 juni de gelegenheid om tussen 13.00 uur en 15.00 uur op de begraafplaats te kijken of hun spulletjes er bij zijn. De politie heeft alle betrokkenen inmiddels persoonlijk geïnformeerd over de afloop van de zaak. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld. Beide verdachten gaan het Halt-traject in.

Politie zoekt getuigen van mishandeling 12-jarige jongen HOOGEVEEN Op woensdag 13 juni is een 12-jarige jongen uit Hoogeveen mishandeld door twee jongens. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden ter hoogte van het TVM gebouw. Kort daarvoor fietste het slachtoffer met twee vriendjes over de Hoofdstraat in de richting van de Schutstraat. In de Hoofdstraat zagen zij twee jongens wat rondhangen bij een winkelpand. Deze jongens zijn achter hen aangefietst en bij het TVM gebouw werd hij geduwd en getrapt door één van hen. Hij kwam ten val en raakte gewond aan zijn schouder. Zijn fiets raakte eveneens beschadigd. Het is niet duidelijk wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest. De politie zoekt getuigen van deze daad. Mensen die meer informatie hebben, kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844.

Ongeval met quad
EEN Een 38-jarige man uit Akkrum en een 9-jarig jongetje uit Akkrum raakten zaterdagmiddag aan de Hoofdstraat gewond. Beiden zaten in een quad en kwamen in de berm in een droge sloot terecht. De toedracht is nog niet bekend. De man heeft een gebroken been aan het voorval overgehouden en het jongetje klaagde over pijn aan zijn been. (BPS 07-150618)

Vrouw onder invloed verzoorzaakt aanrijding
HAVELTE Zaterdagmiddag is een aanrijding geweest tussen twee autos aan de Koningskamp. Een 49-jarige bestuurster uit Havelte zou geen voorrang hebben verleend aan een 46-jarige man uit Havelte met een aanrijding tot gevolg. De 49-jarige vrouw reed over de Dennenlaan in de richting van de kruising met de Koningskamp. Daar verleende ze geen voorrang aan de bestuurder die van rechts kwam. Er ontstond lichte schade en de vrouw is door gereden. Omdat er een vermoeden was dat de vrouw zou hebben gedronken, hebben agenten haar staande gehouden. Op het bureau blies zij 1155 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze is met een dagvaarding naar huis gestuurd. (BPS 07-150619)

Rijden onder invloed
EXLOO - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Delfzijl aangehouden op de N34. De man werd slapend achter het stuur aangetroffen terwijl zijn auto met draaiende motor stilstond. Hij blies 240 ugl. (BPS 07-150733)

Minderjarige bestuurder rijdt onder invloed
HIJKEN De politie heeft zondagmorgen rond 7.45 uur een 16-jarige jongen aangehouden op het Rheeveld. Hij werd gezien in een auto die slingerend in de richting van Beilen reed. Toen hij uitstapte werd de jongeman aangesproken, maar hij besloot de benen te nemen. De minderjarige bestuurder, die in de auto van zijn vader reed, werd meegenomen naar het bureau en blies 455 ugl. Tijdens het verhoor ontkende de jongeman alles en gaf een grote mond. Zijn vader is gebeld en die heeft hem naar huis gebracht. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-150773)

Aanrijding tussen brom- en snorfiets
ASSEN Een 16-jarige snorfietser uit Haren botste zaterdagmorgen op de Brummelkampen tegen een 36-jarige bromfietser uit Assen. De jongeman uit Haren reed iets te veel op de linker weghelft en botste op de man die uit tegengestelde richting kwam. Hij kwam met zijn hoofd tegen de helm van de man en viel. Buurtbewoners hebben zich over hem ontfermd omdat hij klaagde over pijn in zijn nek en hoofd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Assen gebracht en later ontslagen met een enorme hoofdpijn. (BPS 07-150494)

Man betrapt fietsendief in garage
RODEN Een 23-jarige jongen uit Peize is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Schoolstraat. Een bewoner had de man op heterdaad in zijn garage betrapt. Het leek alsof de jongeman een fiets wilde stelen. De verdachte gaf aan dat hij een slaapplaats zocht. De eigenaar heeft de jongen vastgehouden en samen met twee anderen overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-150767)

Inbraak in tehuis
ZUIDLAREN Tussen vrijdag 15 juni 17.00 uur en zaterdag 16 juni 14.30 uur is ingebroken in een tehuis aan de E70. Er zijn onder meer twee computers en 2 flatscreens gestolen. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-150602)

Winkeldief aangehouden
KLAZIENAVEEN Agenten hebben zaterdagmiddag een 20-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zou twee pakjes sigaretten hebben weggenomen en een zakje nootjes uit een supermarkt aan de Langestraat. De verdachte bekende de diefstal en is heengezonden met een boete. (BPS 07-150583)

Aanhouding wegens vernieling van ruit
COEVORDEN Een 22-jarige man uit Coevorden is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling van een ruit van een restaurant aan de Bentheimerstraat. De man is ingesloten voor verhoor en heeft de vernieling bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-150737)

Jongen doet melding van vernieling en mishandeling HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond twee 20-jarige mannen uit Hoogeveen aangehouden aan de Kanaalweg. Zij woden verdacht van vernieling en mishandeling van een 17-jarige jongen uit Noordscheschut. De ene verdachte zou de jongen hebben geslagen en het t-shirt van de aangever kapot hebben gemaakt. De andere verdachte zou de helm van de jongen in het water hebben getrapt. Beiden hebben bekend en zijn bereid de schade te vergoeden. Het is niet duidelijk wat de reden is geweest van het incident. (BPS 07-150675)

Dagvaarding uitgereikt voor mishandeling
ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Zuidlaren aangehouden. Hij fietste met een groep jongens op de Annerweg en raakte wat geïrriteerd doordat een 17-jarige jongen uit Zuidlaren hem uitdaagde en wat aan het duwen en trekken was op de fiets. Plotseling haalde de 18-jarige jongen uit sloeg de ander in het gezicht. Een bloedneus was het gevolg. Hij is aangehouden en verhoord. Uiteindelijk is de verdachte met een dagvaarding naar huis gegaan. (BPS 07-150722)

Jongen gewond na mishandeling
NIEUW RODEN Een 18-jarige jongen uit Nieuw Roden heeft aangifte gedaan van midhandeling. Hij fietste samen met twee vrienden in de richting van Roden. Op het fietspad stonden twee jongens en die zouden in de weg staan. De drie fietsers riepen dat ze aan de kant moesten gaan en daarop zouden de twee jongens de drie hebben geslagen. De twee fietsers zijn er vandoor gegaan, maar de 18-jarige bleef achter. Hij zou meerdere malen zijn geslagenen is per ambulance mogelijk met een gebroken neus en kaak en hoofdwonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-150751)

Mannen krijgen klappen
HOOGEVEEN Een 38-jarige man uit Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld in een discotheek aan de Schoolstraat. Het slachtoffer was slecht aanspreekbaar en is per ambulance afgevoerd. (BPS 07-150753)
ZUIDLAREN Een 21-jarige is in de nacht van zaterdag op zondag geslagen met een bierglas in zijn gezicht met een snijwond tot gevolg. (BPS 07-150766)

Jongeman aangehouden wegens mishandeling
EMMEN De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige jongen uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 47-jarige man uit Emmen. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. (BPS 07-150782)

Brand in schuur
ECHTEN In de nacht van zaterdag op zondag is brand ontstaan in een schuur aan de Ruinerweg. Het zou om oude paardenstallen die nu gebruikt worden voor opslag. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. (BPS 07-150734)

Politie controleert in verkeer
EMMER COMPASCUUM/NIEUW WEERDINGE Agenten hebben zaterdagmorgen en
-middag gecontroleerd in het verkeer. Met behulp van de lasergun zijn 7 bestuurders gepakt op te hard rijden op het Kanaal en het Weerdingerkanaal. (BPS 07-150601)
ECHTEN/ALTEVEER Zaterdagmiddag en avond is gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Van 44 bestuurders is een blaastest afgenomen, geen van de bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. (BPS 07-150781)
EELDE Diverse medewerkers van de politie hebben zaterdag in Eelde aan de Burgemeester JG Legroweg en bij de vuilstortplaatsen in Roden en Assen verkeerscontroles gehouden. De volgende verbalen zijn opgemaakt: ontbreken hulpkoppeling (8x), gladde banden (3x), losse lading (3x), losbreekreminrichting (2x), niet dragen van een gordel (10x), geen APK (1x), mistachterlicht (7x), richtingaanwijzer (3x), niet kunnen tonen van het rijbewijs (3x), niet afgedekte lading (1x), kapot remlicht (1x), kentekenbewijs niet kunnen tonen (1x) en auto onverzekerd (1x). In één geval was de technische staat van de aanhangwagen heel slecht en mocht deze niet verder rijden. Van 56 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-150539)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.