Bijna 45.000 mensen genieten van Festival Classique

17.06.2007 / 17:54 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Idtv events en promotions b.v.

Idtv events en promotions b.v.

PERSBERICHT

Eerste editie Festival Classique een succes
BIJNA 45.000 MENSEN GENIETEN VAN EERSTE EDITIE FESTIVAL CLASSIQUE

Diemen-Zuid, 17 juni 2007
De organisatie van Festival Classique kan terugkijken op een geslaagd debuut. Bijna 30.000 bezoekers bezochten gedurende drie dagen de diverse gratis festivallocaties in de binnenstad van Den Haag. Het aantal verkochte kaarten voor de betaalde concerten lag halverwege de laatste festivaldag op 12.500. 'Het enthousiasme van het publiek over Festival Classique is overweldigend', aldus de AVRO en IdtV. 'De goede sfeer en geweldige bezoekcijfers maken dat ons doel -klassieke muziek toegankelijk maken voor een breed publiek- is bereikt. Den Haag heeft een festival gekregen waar het trots op kan zijn.'

Festival Classique, dat van 15 tot en met 17 juni 2007 heeft plaatsgevonden in de binnenstad van Den Haag, stelt genieten van klassieke muziek centraal. Op twintig podia brachten 650 musici 150 concerten ten gehore. Een greep uit het aanbod van Festival Classique, naast het slotconcert van Jessye Norman op zondagavond: The Sixteen, Camerata Trajectina, Piotr Anderszewski, Charlotte Margiono, het Freiburger Barockorchester, Ronald Brautigam, King's Singers, Pieter Wispelwey en het Residentie Orkest onder leiding van Neeme Järvi.

Festival Classique is een initiatief van IdtV en de AVRO en werd mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Alex Beleggersbank.


Noot voor de redactie/