Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Tilburg

TILBURG, 17 juni 2007

Aangehouden wegens rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 05:45 uur een 23-jarige Tilburger aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist viel op omdat hij te hard reed en over een doorgetrokken streep reed. De man blies 460 ug/l. Aangezien hij een beginnend bestuurder bleek te zijn, werd zijn rijbewijs in beslag genomen. Ook werd in het voertuig van de verdachte mogelijk verdovende middelen aangetroffen in de vorm van zeven zakjes met wit poeder. Dit zal nog onderzocht worden. De man is in de loop van de zondag na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Aangehouden na poging diefstal auto

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 03:30 uur op de Broekhovenseweg een 20-jarige inwoner van Tilburg aangehouden wegens een poging tot diefstal van een auto. Dit gebeurde nadat surveillerende agenten de man aantroffen in een auto. Hij lag met zijn hoofd onder het stuur, zijn benen hingen uit de auto, aan het openstaande portier was braakschade te zien en het stuur was niet voorzien van een stuurkolom. De auto bleek niet van de verdachte te zijn maar van een inwoner van uit de straat, die aangifte deed bij de politie. De verdachte schold bij zijn aanhouding meerdere malen op de agenten. Na verhoor is de man in loop van de zondag op vrije voeten gesteld. Hij mag binnenkort voor de rechter verschijnen.

Aangehouden na bedreiging

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 02:20 uur op de Heuvel een 19-jarige inwoner van Geleen en een 19-jarige Tilburger aangehouden wegens bedreiging. De twee wilden even daarvoor een horecagelegenheid binnen maar werden geweigerd door portiers. Hierop dreigden de twee dat ze met een mes zouden terugkomen en de portiers zouden steken. De twee werden daarop aangehouden en door de politie overgebracht naar het bureau. Na verhoor werden ze weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens verstoring openbare orde

BIEST-HOUTAKKER: De politie heeft zondagochtend rond 01:10 uur in de Vossenhol een 26-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Dit gebeurde nadat de verdachte het podium op klom tijdens een optreden van een band in een feesttent op die locatie. Bewakers haalden de man eraf en vroegen hem de tent te verlaten. De man kwam echter steeds terug, waarop de politie werd ingeschakeld. Die vorderde de man ook twee keer tevergeefs het terrein te verlaten. Daarop was de maat vol en kon hij mee naar het bureau. Na zijn verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. Hij kreeg een bekeuring voor zijn optreden.

Aangehouden wegens belediging

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 00:40 uur op de Heuvel een 61-jarige inwoner van Tilburg aangehouden wegens belediging. De man vond het nodig om agenten uit te schelden. Het is niet duidelijk waarom de man zijn belediging uitte. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie controleert snelheid

TILBURG: Het Verkeershandhavingtsteam van de regio Midden en West-Brabant heeft zaterag tussen 08:00 14:45 uur een
snelheidscontrole gehouden op de Ringbaan-Oost. Bij de controle werd gebruik gemaakt van de mobiele radarapparatuur. In totaal zijn 4272 automobilisten gecontroleerd. Van hen reden er 1046 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u.

Tevens werd zaterdag tussen 09:30 15:30 uur door het
Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole met staandehouding gehouden op de Burgemeester Letschertweg. In totaal hebben 26 bestuurders een proces verbaal gekregen. Zij reden met een snelheid van meer dan 30 km/u dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Van zes bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 50 km/u te hard hadden gereden. De hoogst gemeten snelheid was hier 141 km/u. Tevens werd aan de overzijde van de weg een radarcontrole gehouden. Hier werden 59 bestuurders op de bon geslingerd. Hoogste snelheid was hier 134 km/u.

Aangehouden wegens vernieling

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 00:15 uur in de Oldenzaalsingel vier Tilburgers (16, 15, 15, 14 jaar) aangehouden. Een getuige zou hebben gezien dat in ieder geval een van de vier jongens over een auto zou hebben gelopen. Hierdoor ontstond schade aan de auto. Ook zou er met steentjes naar autos zou zijn gegooid. Dit gebeurde in de Ophemertstraat. In de loop van de zondag zijn de vier na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Hond door het lint

Tilburg: De politie kreeg zaterdagmiddag rond 17:00 uur een melding dat er op de Karpatenlaan een hond in een woning door het lint ging. Mogelijk dat het onweer hier de oorzaak van was. De eigenaar van de hond was met vakantie. Wel kwam er twee keer per dag iemand langs om de hond en de andere dieren te verzorgen. Echter, omwonenden die de melding hadden gedaan wisten niet wie dit waren. De hond had een ruit van de voordeur reeds vernield en was tijdens de melding bezig om een ijzeren raster door te knagen. De politie heeft na overleg met justitie de woning opengebroken en met behulp van vrijwilligers van de dierenambulance is de hond gevangen. Het beest, de voordeur en de grond voor de deur was onder het bloed. De hond zal medische verzorging krijgen. Een glaszetter en een hangslot hebben de voordeur weer in orde gemaakt.

Vrouw bedreigd met pistool

TILBURG: Een automobiliste uit Oisterwijk reed zaterdagmiddag rond 14:20 uur over de N65 in de richting van Tilburg. Ze was bezig een auto in te halen toen ze zag dat achter haar een personenauto met hoge snelheid naderde. Ze ging terug naar de rechterbaan en merkte dat de personenauto met dezelfde snelheid vlak naast haar bleef rijden. Toen de vrouw opzij keek, keek ze recht in de loop van een pistool. In het verdachte voertuig bevonden zich twee personen. De auto trok hierna op en ging voor de vrouw rijden. Kort daarop nam de vrouw een afslag en het verdachte voertuig reed door. De vrouw heeft aangifte gedaan van bedreiging. Het verdachte voertuig bleek kort geleden gestolen te zijn uit de Piusstraat. Het betreft een bordeuxrode Opel Omega met kenteken DS-TP-23. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden wegens vernieling

OISTERWIJK: Dankzij een oplettende en doortastende krantenbezorger heeft de politie heeft zaterdagochtend drie inwoners van Oisterwijk aan kunnen houden wegens vernieling. Het betreft een 19-jarige man en twee 16-jarige jongens. De drie waren met nog twee onbekend gebleven andere personen vernielingen aan het plegen in de nieuwbouw aan de Burgemeester Verwielstraat. Ze gooiden onder andere buizen en bouwmaterialen naar beneden van de bovenste verdieping van een huis in aanbouw. De krantenbezorger wist een van de verdachten staande te houden. Agenten die op de melding waren afgekomen wisten even verderop de twee anderen aan te houden. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden na mishandeling

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 00:40 uur op de Paleisring een 22-jarige Tilburger aangehouden. Dit gebeurde nadat de man een café probeerde te verlaten via een nooduitgang. Toen de portier de man hierop aansprak werd hij geslagen en gebeten door de verdachte. Van de portier is aangifte opgenomen. De verdachte werd na verhoor in de loop van de zaterdag in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden met traangas

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige vrouw uit Goirle aangehouden. Dit gebeurde nadat medewerkers van het Festival Mundial bij de ingang van het festivalterrein ontdekten dat de vrouw een busje traangas bij zich had. Zij werd overgedragen aan de politie en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het busje is in beslag genomen.

Zaterdagavond rond 23:30 uur werd bij de uitloop van het festival een 19-jarige Tilburger aangehouden. Dit gebeurde omdat hij tegen enkele gereedstaande bussen sloeg en schopte. Hierdoor ontstonden deuken in de bus. De jongen werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Daarna werd hij weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg voor zijn actie een bekeuring.

Aangehouden na winkeldiefstal

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag rond 14:00 uur op het Korvelplein een 52-jarige Tilburgse aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had in een supermarkt een deel van haar boodschappen in een tas gedaan. Deze goederen werden bij het passeren van de kassa niet afgerekend. Goederen die in haar karretje lagen werden wel afgerekend. Dit werd opgemerkt door medewerkers van de winkel en bij het verlaten van de winkel werd zij hierop aangesproken. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld. De vrouw kreeg een boete van 120 euro.

Auteur: Manfredi Mauro