Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 17 juni 2007

Aangehouden met drugs

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagochtend rond 01:40 uur in de Klappeijstraat een 16-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. Agenten zagen dat de jongen kennelijk drugs verkocht aan een 17-jarige jongen plaatsgenoot. Ze spraken de jongens onmiddellijk aan waarop de 16-jarige jongen aangaf softdrugs in zijn tas te hebben. Hij werd na zijn aanhouding overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat in zijn tas 110 gram hennep zat. De politie onderzoekt de zaak en de verdachte is in verzekering gesteld.

Aangehouden met drugs

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft zaterdagavond rond 23:20 uur in de Julianalaan een 17-jarige Bredanaar aangehouden wegens het bezit van drugs. De jongen bleek 3,5 gram weed en twee gram speed op zak te hebben. Hij werd overgebracht naar het bureau en in de loop van de zondag na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Over de straf van de jongen wordt nog besloten.

Aangehouden wegens openbare dronkenschap

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagochtend rond 03:45 uur in de Mathildastraat een 19-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man ging in het zicht van agenten wildplassen, bleek geen identiteitspapieren bij zich te hebben en bleek hennep op zak te hebben. De man kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagochtend rond 03:00 uur op de Thomasstraat een 53-jarige automobilist uit Kaatsheuvel aangehouden. Agenten zagen dat de man zijn voertuig in een bocht ternauwernood kon houden en besloten de man aan een controle te onderwerpen. De automobilist wilde echte niet stoppen en een korte achtervolging volgde. Een test wees op een waarde van 730 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de man in beslag genomen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagavond rond 23:15 uur in de Grotestraat een 24-jarige automobilist uit Sprang-Capelle aangehouden wegens rijden onder invloed. Een politieagent die in zn vrije tijd in de Grotestraat aanwezig was, zag dat de man aan was komen rijden in een voertuig en uit was gestapt. Hij zag daarna dat de bestuurder een horecagelegenheid binnen wilde gaan, maar werd tegengehouden door de portiers omdat deze te dronken was. De verdachte bleef bij de portiers vervelend doen, waarna geüniformeerde politieagenten ter plaatse kwamen. Die hebben op aanwijzen van hun collega de man aangehouden wegens rijden onder invloed. Een test wees op een waarde van 1110 ug/l. Het rijbewijs van de man werd hierop in beslaggenomen. Na verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagochtend rond 01:30 uur op de Eendendonk een 45-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De man zou even daarvoor een 26-jarige Oosterhouter hebben geschopt en geslagen. Ook zou de verdachte de auto van het slachtoffer hebben vernield door alle ramen in te slaan en de spiegels kapot te maken. De politie onderzoekt de precieze gang van zaken. In de loop van de zaterdag is de verdachte op vrije voeten gesteld.

Aangehouden wegens vernieling

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagochtend rond 00:40 uur op de Schapendries twee 17-jarige jongens uit Oosterwijk aangehouden wegens vernieling. Surveillerende agenten hoorden plotseling een harde klap. Ze keken in de richting van de klap en zagen de twee jongens bij een auto vandaan lopen, waarvan de buitenspiegel kennelijk vernield was. Na verhoor werden de twee op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog. Een 17-jarige jongen uit Oosterhout was het niet eens met de aanhouding van zijn twee vrienden. Hij vond het daarom nodig de politieagenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat zijn straf zal worden.

Aangehouden wegens winkeldiefstal

DONGEN: De politie heeft vrijdagmiddag rond 17:00 uur aan de Hoge Ham een 30-jarige Bredase aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw probeerde uit een winkel drie paar schoenen en een nachthemd te stelen. Ze liep met de goederen zonder te betalen naar buiten. Dit werd gezien door medewerkers van de winkel die de vrouw staande hielden. De politie nam de vrouw mee naar het bureau voor verhoor. Na betaling van een boete van 130 euro werd zij weer op vrije voeten gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro