Ingezonden persbericht


Tijdens de 75e 24 uur van Le Mans heeft Racing for Holland niet het vooraf beoogde of gehoopte resultaat kunnen bereiken. In een race die met een enorme hoosbui een uur voor de finish een bizar einde kende, had het team te maken met veel technische tegenslag. Uiteindelijk eindigde het team als 25e.

Met de voorspelling van regen, het zou dus tot zondagmiddag droog blijven, op zaterdagavond ging de race om 15.00 uur van start. Het begin was goed voor Racing for Holland, alleen een kleine misrekening met het overstappen op regenbanden na een korte bui kostte een paar plaatsen. Jan Lammers nam de start voor zijn rekening. Daarna was het de beurt aan David Hart, die echter vrijwel zijn hele stint achter de safety car aanreed vanwege reparatiewerkzaamheden aan de baan. Jeroen Bleekemolen had flink pech toen hij al in zijn eerste rondje te maken kreeg met een losvallend dashboard dat ook nog eens precies op zijn stuur viel, net terwijl hij accelereerde vanuit de Playstation Chicane. De Dome ging in de rondte en raakte achterwaarts de vangrail. Bleekemolen wist de auto gelukkig nog wel terug te brengen naar de pits, waar de monteurs keihard aan de slag gingen om de auto zo snel mogelijk weer op de baan te krijgen.

Alles leek goed te gaan en vanaf een 50e positie klom Racing for Holland langzaam maar zeker de top 20 binnen. Zowel Hart, Bleekemolen en Lammers lieten zien dat de Dome wat tijden betreft zeker competitief was. Totdat een begeleider van de gaskabel tijdens de stint van Lammers 's nachts afbrak. Ook hier toonden de monteurs veel improvisatievermogen en wisten de auto weer naar buiten te krijgen. Hetzelfde defect kwam echter gedurende de rest van de race nog een paar keer voor, gelukkig zonder dat Racing for Holland hierdoor gedwongen werd de strijd te staken.

Met nog een uur te gaan in de race kwam er een hoosbui naar beneden die zijn weerga niet kende. De safety car kwam op de baan en onder begeleiding reden alle overgebleven auto's tot 10 minuten voor de finish in slagorde. In de stromede regen reed een tot op het bot verkleumde Lammers de Dome S101.5 Judd over de finishlijn. Het podium was voor Audi dat Peugeot en Pescarolo voorbleef.

Jeroen Bleekemolen; "Ontzettend jammer dat we zoveel problemen hebben gehad. We hebben echt snelheid laten zien, ik reed een ronde van 3'33.8 dat was volgens mij de vijfde of zesde tijd van iedereen tijdens de race. Alle stints die we hebben kunnen rijden waren goed. Het was natuurlijk super om met deze auto deze race te kunnen rijden. Ik heb heerlijk gereden, zeker 's nachts en in mijn laatste stint en heb ook nog kunnen vechten met de Pescarolo's".

Jan Lammers; "Jammer. Het was een race die wat onze snelheid betreft redelijk wat potentie had. Dan heb je het toch over de top zes. Ik denk dat we genoeg geleerd hebben en verzameld hebben voor de nieuwe auto volgend jaar. Een hele moeilijke race. Binnen onze potentie presteerde de auto ook goed. Stomme dingen, zoals dat dashboard blijken dan dodelijk. Maar goed, het zij zo. Het mechanisme van het gaspedaal dat afbrak, daar kan het team ook niets aan doen. Dat was een stuk gietwerk van de motor dat gewoon afbrak. We hebben dit nog nooit eerder gehad en rijden al zeven jaar met deze motoren. De jongens hebben fantastisch geïmproviseerd, ieder ander team was al gelijk uitgevallen. Davy en de anderen hebben meteen een nieuw beugeltje gemaakt, daar hebben we gewoon mee kunnen rijden. Die regen op het eind vond ik jammer. Jeroen had net een hele mooie tijd neergezet en de baan lag er super bij, dus daar wilde ik even voor gaan zitten. Toen kwam echter die regen".

info@janlammers.com