Politie Gelderland-Midden

Politie maakt einde aan dreigende situatie in Duiven
Publicatiedatum: 17-6-2007 19:47:03

DUIVEN - De politie heeft op 17 juni rond 19.00 uur een einde weten te maken aan een dreigende situatie in de Pinksterbloem in Duiven.

Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding uit de buurt dat er een man in een auto zat, die verklaarde zich te hebben overgoten met benzine. Hij dreigde daarbij met een getoonde aansteker de brandbare vloeistof te ontsteken.

Maatregelen politie
De politie zorgde direct voor een ruime afzetting van tientallen meters en schakelde de brandweer in die in de nabijheid aanwezig was. Een agent lukte het om in gesprek te raken met de man, en wist uiteindelijk gedaan te krijgen dat de man uitstapte en de aansteker overdroeg aan de politie. Onderzoek wees direct uit dat het dreigement van de man -gezien de sterke benzinelucht- niet loos was. De man is meegenomen naar het politiebureau in Zevenaar en de auto is ook veiliggesteld.

Motief
De politie gaat er vanuit dat de actie van de 31-jarige man uit Den Haag voortkwam uit een dispuut rond een verbroken relatie tussen de man en een vrouw die naar zijn mening in de bewuste woning verbleef.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721

---