Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 17 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 17-06-2007 o Met: Verkeersovertreder met mes, man mishandeld in hotel en doorrijder in de olie

Verkeersovertreder met mes

Broek in Waterland, vrijdag 15 juni 2007, 13.40 uur

De politie heeft op de N247 ter hoogte van Monnickendam een auto met drie inzittenden langs de kant gezet omdat deze een aantal voertuigen van rechts over de busbaan inhaalde. Toen de bestuurder, een 42-jarige man uit Hoorn, in de kofferbak op zoek was naar zijn
identiteitsbewijs, zag een van de agenten een puntig voorwerp onder de kleding van de man omhoog steken. De man werd gefouilleerd en bleek een steekmes in zijn broeksband te dragen. In het zijvak van het rechtervoorportier trof de politie een tweede mes aan. De verdachte en zijn twee passagiers, een 30- en een 50-jarige man uit Hoorn, zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De bestuurder kreeg een boete voor rechts inhalen en rijden zonder rijbewijs. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen wegens verboden wapenbezit. Hetzelfde geldt voor zijn 30-jarige passagier. Beide wapens zijn door de politie in beslag genomen.

Man mishandeld in hotel

Zaandam, vrijdag 15 juni 2007, 22.00 uur

De politie onderzoekt een incident waarbij een 36-jarige Amsterdammer slachtoffer is geworden van ernstige mishandeling en beroving. Het incident, waarbij vermoedelijk meerdere personen betrokken waren, vond vrijdagavond tussen 22.00 en 22.30 uur plaats in een hotel aan de Provincialeweg. Personeel van het hotel werd door een hotelgast geattendeerd op geluidsoverlast vanuit een van de kamers. Kort daarna troffen zij buiten het hotel een man aan met bebloed gelaat. De man verklaarde in de hotelkamer te zijn beroofd en mishandeld door meerdere mannen. Het slachtoffer is met een gebroken neus en een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden bij de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na vernieling

Purmerend, vrijdag 15 juni, 23.10 uur

De politie heeft een 20-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan een schoolgebouw aan de Pampusstraat. De politie kreeg een melding dat er aan de achterzijde van het pand, waarin een peuterspeelzaal is gevestigd, glasgerinkel werd gehoord. Op basis van signalementen van verschillende getuigen, konden agenten de verdachte op de Meteorenweg aanhouden. De man, bij politie en justitie bekend als zogenaamde veelpleger, is in verzekering gesteld.

Motorrijder te water

Uitdam, zaterdag 16 juni 2007, 12.58 uur

De politie heeft assistentie verleend bij een verkeersongeval op de Zeedijk, waarbij een motor te water is geraakt. De motorrijder, een 45-jarige man uit Vlaardingen, reed vanuit Uitdam richting de N518. Ter hoogte van de camping Uitdam verloor hij de controle over zijn motorfiets doordat hij plotseling remde. Hierdoor reed hij de berm in en belandde vervolgens met motor en al in de sloot. De man werd op de kant geholpen door een andere motorrijder en is met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De motorfiets is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Drankrijder tegen lantaarnpaal (1)

Zaandam, zondag 17 juni 2007, 00.10 uur

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 31-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in een bestelbusje op de A7 bij het knooppunt Zaandam. In de bocht naar de A8 verloor hij de controle over het stuur en botste hij aan de linkerkant van de weg tegen een lantaarnpaal. Vervolgens kwam hij aan de rechterkant van de weg tot stilstand in de vangrail. Op het politiebureau bleek de man veel te diep in het glaasje te hebben gekeken: hij blies acht keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de man, die overigens ongedeerd bleef, is ingevorderd.

Doorijder in de olie

Edam, zondag 17 juni 2007, 02.25 uur

De politie heeft een 20-jarige Edammer aangehouden op verdenking van drankrijden en het doorrijden na een aanrijding. De man zou na een avondje stappen in Volendam achter het stuur zijn gekropen en al slingerend op de parkeerplaats vanaf de Zeestraat richting de Julianaweg tegen een geparkeerde auto zijn aangereden. Getuigen zagen de man vervolgens doorrijden en waarschuwden de politie. Agenten ontdekten op de rotonde van de Julianaweg en de Burgemeester van Baarstraat een platgereden verkeerszuil en een vers oliespoor op de weg. Dit spoor leidde naar een parkeerplaats op het Zoutziedershof in Edam. Daar trof de politie de gehavende auto van de verdachte aan. De bestuurder werd in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij bleek meer dan vijf keer de voor hem als beginnend bestuurder toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

Drankrijder tegen lantaarnpaal (2)

Ilpendam, zondag 17 juni 2007, 07.40 uur

Een 33-jarige Purmerender meldde zich zondagochtend bij het politiebureau in Purmerend. De man verklaarde even daarvoor op de N235 tegen een lantaarnpaal te zijn gereden toen hij van Amsterdam naar Purmerend reed. Agenten troffen op de bewuste plek een slipspoor in de berm en een volledig afgebroken lantaarnpaal aan. Ook vonden zij delen van de voorbumper, grille en mistlamp. Uit de blaastest bleek dat de man twee keer zoveel alcohol op had als toegestaan.

Laatst gewijzigd 17-06-2007 15:47 | © Politie Zaanstreek-Waterland |