Ingezonden persbericht

Bewogen weekend voor Dominick Muermans in Brno

BRNO, 17 JUNI 2007 - Hoewel Dominick Muermans met een sterke inhaalrace vandaag zijn derde weekend in de Formula Master positief afsloot, reisde de Limburger toch met gemengde gevoelens af uit Tsjechië. Door verschillende technische problemen met zijn bolide kon Muermans dit weekend niet het maximale uit de trainingen, kwalificatie en zijn eerste race halen. Met smart kijkt de 22-jarige coureur al uit naar de volgende races op het Portugese Porto over drie weken.

TRAININGEN & KWALIFICATIE
De vrije trainingen op het 5,403 kilometer lange circuit werden door Dominick Muermans op vrijdag goed benut. In de eerste sessie deed Muermans veel baankennis op en remde hij een set nieuwe remschijven in. In de tweede sessie lag het accent vooral op het simuleren van een raceafstand. Door een haperend gaspedaal eindigde Muermans deze training echter voortijdig. Toch toonde de coureur van Ombra Racing progressie door prima in het middenveld mee te komen.

Door het ruwe karakter van het asfalt op het Automotodrom Brno was het voor alle coureurs in de kwalificatie zaak om in hun eerste ronde op nieuwe banden direct een snelle tijd neer te zetten. In zijn eerste run kreeg Muermans niet het beste uit zijn banden, in zijn tweede run zorgde problemen met zijn versnellingsbak helaas niet voor de beoogde tijdwinst. Muermans eindigde de sessie op de 26e positie.

RACE 01 & 02
De vijfde ronde om het 2007 Formula Master kampioenschap op zaterdag stond in het teken van 'close racing'. Na goed uit de startblokken gekomen te zijn, kon Muermans goed aanklampen aan de groep rijders voor hem. Een groeiend probleem met de alternator in zijn wagen zorgde echter al snel voor problemen. Dit apparaat in iedere wagen maakt elektriciteit uit mechanische energie en zorgt ervoor dat de motor de juiste injectie krijgt op hoge toeren. Omdat Brno veel snelle secties met aanzienlijke hoogteverschillen kent is de alternator van wezenlijk belang voor een goede topsnelheid. Door dit defect kon Muermans niet anders dan vijf ronden voor het einde opgeven.

Op zondag kon Muermans zich hierdoor opmaken voor een inhaalrace vanaf de achterste gelederen op de grid. Na weer een goede start was het vooral zaak om de vele incidenten op de baan te ontwijken, waarin onder andere ook zijn teamgenoot Johnny Cecotto Jr. licht betrokken was. Samen baande het Ombra Racing duo zich een weg naar voren door uiteindelijk als 18e en 20e te finishen in een veld van 29 rijders.

DOMINICK MUERMANS: "Ik kan niet tevreden zijn over dit weekend. Ik ben blij dat ik dit weekend meer snelheid heb gevonden en dat ik zondag dezelfde tijden draaide als mijn teamgenoot, maar dat is maar een magere buit. De auto heeft namelijk nog teveel problemen en dat hindert op zijn beurt weer mijn vooruitgang. Ik kan alle kilometers goed gebruiken. Het gemis aan een datasysteem in onze bolides werkt dus ook niet bepaald mee. Hierdoor kan je alleen op je gevoel afgaan en niet op de broodnodige telemetrie. In Porto zal dit als het goed is opgelost zijn. Op naar Portugal dus over drie weken!"

UITSLAG RACE 01 FORMULA MASTER BRNO
01. Jerome D'Ambrosio, Cram Competition, 25:07.386
02. Maximilian Goetz, ISR, + 05.831s
03. Chris van der Drift, JD Motorsport, + 06.290s
DNF. DOMINICK MUERMANS, OMBRA RACING, - 5 ronden

UITSLAG RACE 02 FORMULA MASTER BRNO
01. Jerome D'Ambrosio, Cram Competition, 29:39.779
02. Giuseppe Terranova, Alan Racing, + 02.234s
03. Chris van der Drift, JD Motorsport, + 02.463s
20. DOMINICK MUERMANS, OMBRA RACING, + 27.862s

NIEUWS en FOTO'S worden verzorgd door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.dmuermans.com of contacteer Roelof Oosterhuis (media@insightf1.com / +31 652 056 637)

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl