Gemeente 's-Hertogenbosch

02-05-2007
Publieksdebat over jeugd en veiligheid

De raad van 's-Hertogenbosch heeft veiligheid benoemd tot één van de vier belangrijkste onderwerpen om het komende jaar mee aan de slag te gaan. Daarom debatteert hij op 18 juni a.s. uitgebreid over dit onderwerp. Bedoeling is dat de raad uitspraken doet die bepalend zijn voor het toekomstige veiligheidsbeleid in de gemeente. Hieraan voorafgaand organiseert de raad een publieksdebat over het thema jeugd en veiligheid. Het debat vindt plaats op 30 mei a.s. vanaf 20.00 uur in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7. U bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Ook kijken naar oplossingen
Als voorbereiding heeft de raad via de Bossche Omroep en de gemeentelijke website aan inwoners gevraagd wat in hun ogen de belangrijkste veiligheidsonderwerpen zijn. Het thema "jeugd en veiligheid" (denk aan overlast in de woonomgeving, geweld en auto-inbraken) is daarbij als een van de meest belangrijke onderwerpen naar voren gekomen, samen met "veiligheid in de woonomgeving"en "veiligheid op straat". De raad wil tijdens het debat over jeugd en veiligheid de problemen (overlast, criminaliteit) de revue laten passeren maar vooral ook juist met u kijken naar mogelijke oplossingen. Wat moet er in `s-Hertogenbosch gebeuren om de gemeente veiliger te maken? Dat wil de raad graag van u horen. U kunt hierbij denken aan:

- Moet er meer camaratoezicht komen in delen van de stad?
- Moeten er meer mogelijkheden komen om in te grijpen in probleemgezinnen?

- Zijn er genoeg mogelijkheden en locaties voor jongeren om wat te doen?
Uiteraard moeten de oplossingen wel in de invloedssfeer liggen van de gemeente.

Meldt u aan!

De raad wil graag van u horen wat u goede oplossingen vindt. Bent u geïnteresseerd, meld u dan aan via beleidsdebatten@s-hertogenbosch.nl of tel.: (073) 6159740 (op maandag of woensdag). Vermeldt u uw naam en adres en eventueel namens welke instelling/organisatie u zich aanmeldt.