Gemeente Spijkenisse


Kunst in de Stad Spijkenisse op SMART TV

07 juni 2007

Begin Boek Beeldend Spijkenisse
SMART TV zendt vanaf maandag 18 juni het nieuwe programma Kunst in de Stad uit. In dit programma geeft SMART TV in dertien afleveringen de kijker een andere kijk op diverse kunstwerken en gebouwen in Spijkenisse. Kunst in de Stad is een project van de gemeente Spijkenisse en SMART RTV.

Aan de hand van het boek Beeldend Spijkenisse, dat de gemeente vorig jaar heeft uitgebracht, belicht presentatrice Irene Hoogenraad een aantal kunstwerken verder door middel van interviews met de kunstenaars zelf. Zo vertellen bijvoorbeeld de kunstenaars Reinier Lagendijk en Sonja Oudendijk over hun kunstwerken Boom van Staal en Millenniumfontein. Maar ook de reacties van de bewoners van Spijkenisse komen in beeld. Wat vinden de bewoners van Spijkenisse nu eigenlijk van de kunst in de stad?

Openlucht museum
Spijkenisse is onbedoeld een soort openluchtmuseum, waarin de verschillende opvattingen in de naoorlogse architectuur en indeling van de openbare ruimte zijn te herkennen. De gemeente besteedt hier aandacht aan in de vorm van de architectuurprijs, die in het leven is geroepen om een aantal bijzondere gebouwen onder de aandacht te brengen. De architectuurprijs wordt uitgereikt tijdens de landelijke Dag van de Architectuur op 23 juni en sluit verder goed aan bij de Open monumentendag op 8 september, die dit jaar als thema architectuur van de 20ste eeuw heeft. Daarnaast brengt de gemeente in het najaar een boek uit over architectuur in Spijkenisse.

Kijk vanaf maandagavond 18 juni wat Spijkenisse te bieden heeft aan kunst in de breedste zin van het woord. De uitzending begint rond 18.15 uur.
SMART TV kunt u bekijken via het lokale kabelnet van UPC op kanaal 67+.

Aflevering gemist?
Op de website van SMART RTV kun je de aflveringen terugkijken.

Reacties over het programma Kunst in de Stad kunnen gemaild worden naar kunstindestad@smartrtv.nl

Interne links
Beeldenboek laat andere kant van Spijkenisse zien