Provincie Noord-Holland

Datum

12-6-2007

Onderwerp

Afsluiting Westfrisiaweg in Hoorn

Carla van Twuijver

De provincie Noord-Holland voert wegwerkzaamheden aan de Westfrisiaweg (N302) uit tussen de Wogmergouw en Noorderdracht. Daarvoor zal de weg van maandag 18 juni tot en met zaterdag 23 juni s avonds en s nachts afgesloten zijn. Het verkeer, m.u.v. (brom-)fietsers wordt omgeleid. Tussen 05.00 uur en 19.00 uur is de weg opengesteld.

De werkzaamheden bestaan uit asfalteren en het aanbrengen van nieuwe markering. Daarnaast krijgt de spoorwegovergang een onderhoudsarme constructie. Dat laatste gebeurd naar aanleiding van klachten van weggebruikers over verzakkingen en spoorvorming. De betonplaten die er nu in komen voorkomen verzakkingen. De huidige snelheidsbeperking op de spoorwegovergang is na 23 juni opgeheven.

De komende periode worden ook andere delen van de Westfrisiaweg aangepakt, vanaf de A7 tot en met de Oostergouw. Half juli zijn de werkzaamheden afgerond.

Omleidingen:
Het doorgaande verkeer tussen Enkhuizen en de A7 richting Hoorn/Noord/Amsterdam wordt omgeleid via de N506.

De Bangert-Oosterpolder blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Het doorgaande verkeer tussen Enkhuizen en de A7 richting Leeuwarden wordt omgeleid via de N240 (Markerwaardweg). Bestemmingsverkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Het doorgaande verkeer tussen de A7 en Enkhuizen in de richting van Enkhuizen ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Enige overlast is helaas niet te vermijden.