Gemeente Deurne

12-06-2007
Maandag 18 juni om 17.00 uur in het gemeentehuis Werkconferentie voor beleid Wet maatschappelijk ondersteuning Maandag 18 juni houdt de gemeente Deurne een conferentie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Alle instanties, verenigingen en stichtingen die iets met de Wmo te maken hebben, zijn hiervoor uitgenodigd. Via workshops wil de gemeente input verzamelen voor het beleid en de verdere uitvoering van de Wmo. Deze bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van 17.00 tot 21.30 uur.

Voor de invoering van deze nieuwe wet is in 2006 vooral gewerkt aan de organisatie van een goede dienstverlening vanuit het nieuwe Wmo-loket. In 2007 gaan we het Wmo-beleid voor de komende vier jaar bepalen. De resultaten van deze werkconferentie worden meegenomen in de beleidsnota die eind dit jaar wordt vastgesteld door de gemeenteraad van Deurne.
In de workshops leggen we belangrijke onderwerpen voor aan de genodigden en vragen hun mening daarover. Wat verstaan zij onder leefbaarheid in wijken en buurten? Wat is voor hen goede ondersteuning voor mantelzorgers en vrijwilligers? Hoe moet de gemeente de burgers betrekken bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid? En hoe kan in de ogen van de deelnemers de deelname van mensen met beperkingen bij de samenleving bevorderd worden?

Het programma start met Theater Kapok die de dialoog op eigen wijze op gang brengt met een theatervoorstelling, speciaal over de Wmo. De uitkomsten van deze werkconferentie worden meegenomen in het Wmo-beleidsplan. De genodigden bestaan uit vertegenwoordigers van de gemeenteraad, ouderraden, huisartsen, maatschappelijke organisaties, cliƫntorganisaties, dorps- en wijkraden, een welzijnsorganisatie, organisatie voor mantelzorgers en vrijwilligers en de woningbouwcorporatie. Zij hebben zich voor deze werkconferentie moeten aanmelden.