Ingezonden persbericht


Onthulling kunstwerk Endezant in Rijswijk

Rijswijk is straks een nieuw kunstwerk rijker. Ter ere van de nieuwe wijk Endezant onthult wethouder Jos Bolte op maandag 18 juni op de middenberm bij de T-splitsing van de Generaal Spoorlaan en de Schaapweg een ruim 5 meter hoog kunstwerk van de kunstenares Dorothé Jehoel. De wethouder voor Kunst en Cultuur wordt bij de feestelijke onthulling van de naam van het kunstwerk bijgestaan door kinderen van het Jeugdtheater Rijswijk.

De gemeente hecht veel waarde aan kunst in de buitenruimte en heeft hiervoor een budget beschikbaar. Kunst in de buitenruimte draagt bij aan het comfortabel wonen in Rijswijk. De gemeentelijke adviescommissie KunstRuimte heeft de kunstenares Dorothe Jehoel opdracht gegeven een kunstwerk te ontwerpen. De kunstenares heeft zich bij het ontwerp van dit kunstwerk laten inspireren door de locatie.

Dorothé Jehoel over het kunstwerk en de locatie: "Het ontwerp van dit beeld past goed bij de omgeving die sterk wordt gekenmerkt door het vele, in alle richtingen, langsrijdende verkeer. Het beeld becommentarieert namelijk op ironische wijze de hectiek van deze mobiliteit. Het beeld suggereert energieke beweging en bewogenheid op deze locatie. Hiernaast heeft het beeld een oriënterende functie in de omgeving. Het beeld wijst naar de wijk Endezant en blijft dankzij zijn hoogte (550 cm) vanuit alle richtingen goed zichtbaar."

Noot voor de pers: de onthulling vindt plaats op maandag 18 juni om 16.15 uur. Verzameld wordt om 16.00 uur op het parkeerterrein voor Sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg 4. Na de feestelijke onthulling geeft de kunstenares een toelichting op het kunstwerk in Sportcentrum De Schilp. Fototip: het kunstwerk wordt woensdagmiddag 13 juni a.s. in de middenberm van de genoemde T-splitsing geplaatst.

Voor nadere informatie: Bram Zekveld, communicatie gemeente Rijswijk, telefoon 070 3261824 of 06-23898906.

---- --