LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 18 juni 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Nieuwe artistiek leider Parade - Het rondreizende theaterfestival De Parade, dat inmiddels niet meer weg te denken is in de Nederlandse zomer, heeft een nieuw artistiek leider. En dat betekent een nieuwe koers. Gevestigde namen maken plaats voor aanstormend talent. Nicole van Vessum komt in Desmet Live vertellen hoe zij het beeld van oppervlakkig kermistheater de deur uitdoet.

Advertenties op het toneel - Bij de nieuwe voorstelling van toneelgroep Alaska kunnen particulieren en bedrijven de komende maanden een deel van het decor van de voorstelling 'Sic Transit Gloria Mundi' kopen en daarop hun beeldmerk plaatsen. Met de opbrengsten van deze verkoop is het mogelijk om de kaartjes van de voorstelling gratis aan te bieden. Gouden Kalf winnares Maria Kraakman speelt in dit met logo's gevulde decor. Regisseur Marijke Schermer komt vertellen over de afhankelijkheid van subsidies : "Met dit project willen we een steen in de vijver gooien."

Vaste onderdelen

Chef Globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis brengt in Desmet Live als Chef Globalisering regelmatig nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken. Als auteur van het boek 'De grote globaliseringsgids' weet hij als geen ander deze term uit te leggen en te illustreren.

Mensen in het Nieuws - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeyn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - De muziek wordt vandaag verzorgd door Ralph de Jongh. Als bezeten door BB King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt De Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is; hartstochtelijk en met groot gevoel voor drama.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK