Gemeente Heiloo


B&W helpen mee bij het opknappen van oud gereedschap

Op maandag 18 juni a.s. helpen wethouder Jacob Ouderkerken en wethouder Rob Opdam mee bij het ontroesten van oud gereedschap. Stichting Gered Gereedschap Nederland viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en heeft in het kader van `B&W helpen mee' de hulp van het college ingeroepen.

Gewapend in overall storten beide wethouders zich aanstaande maandag op het oude gereedschap dat ontroest moet worden. Dat ze hierbij vies zullen worden, is van te voren gemeld. Naast het ontroesten van gereedschap staat het invetten en verzendklaar maken van het gereedschap op het programma.

Stichting Gered Gereedschap
Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingsprojecten. Zij geeft mensen in de Derde Wereld hiermee letterlijk en figuurlijk de instrumenten in handen voor de opbouw van een zelfstandige toekomst. Gereedschap dat de stichting onder andere inneemt is: timmer-, metsel-, bouw- en autogereedschap, lashelmen, naaimachines en strijkijzers.

B&W helpen mee
Met deze werkzaamheden willen de burgemeester en de wethouders bereiken dat de inwoners van Heiloo hen gemakkelijk kunnen benaderen. Daarnaast willen zij zoveel mogelijk in contact komen met de inwoners, om te horen wat er leeft in Heiloo.

Op 19 april van dit jaar hebben B&W de handen uit de mouwen gestoken op een ronde met de rolstoelbus van Stichting Rolstoelbus Heiloo. En tijdens het praktisch verkeersexamen van basisschoolleerlingen in Heiloo op 26 april jl. waren B&W aanwezig als controleurs. Het verkeersexamen werd georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, de afdeling Heiloo. Op 1 juni hebben B&W geholpen bij het klaarzetten van een broodmaaltijd en het uitserveren van drankjes voorafgaand aan de voorstelling "Welkom in het bos" van Alex Warmerdam in het Heilooër bos. De voorstelling werd gespeeld door het Falkland Toneel.

Alle organisaties zijn tot dusver erg positief over de ontmoeting met en de inzet van het college.